Hyppää sisältöön

Potilastietojärjestelmän häiriö vaikeuttaa terveydenhuoltoa – Jyväskylän koronavirusneuvonta ei pysty vastaamaan puheluihin

Ongelmat potilastietojärjestelmässä tulivat ilmi tiistaina aamulla.

Koronavirustestitulokset lähetetään tekstiviestillä ja positiivisista tuloksista soitetaan testatuille. Kuvituskuva. Kuva: Arttu Timonen / Yle

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluiden potilastietojärjestelmässä tiistaiaamuna ilmennyt häiriö vaikeuttaa ja hidastaa toimintaa kaikissa terveydenhuollon puhelinpalveluissa ja toimipisteissä.

Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessaan, että häiriön syytä selvitellään. Vian arvioidaan kestävän todennäköisesti ainakin koko tiistai päivän.

Häiriön vuoksi yhteyden saanti potilaan sähköisiin hoitotietoihin ei toimi normaalisti ja siksi esimerkiksi ajanvaraus tai puhelimessa tehtävä potilasohjaus on hyvin hankalaa.

Takaisinsoittopalvelu asiakkaalle ei onnistu saman päivän aikana. Jos asia ei ole kiireellinen, asiakkaille suositellaan yhteyden ottamista myöhemmin tällä viikolla.

Myöskään koronavirusneuvonnassa ei pystytä vastaamaan puheluihin eikä koronanäytteenotossa saada tehtyä lähetteitä oikein. Potilaat eivät tämän vuoksi näe tuloksiaan Omakannasta.

Asiakkaille ilmoitetaan kuitenkin negatiivisesta koronatestituloksesta tekstiviestillä ja positiivisesta tuloksesta soittamalla.

.
.