1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun kaupunginteatteri ja Åbo Svenska Teater sulkevat ovensa uusien koronarajoituksien takia – kaikki esitykset perutaan

Teattereiden esitykset peruutetaan 3.12.–23.12. väliseltä ajalta Varsinais-Suomessa voimaan tulevien koronarajoituksien takia.

Teatteri
Turun kaupunginteatterin julkisivu.
Arkistokuva Turun kaupunginteatterista.Kalle Mäkelä / Yle

Turun kaupunginteatteri ja Åbo Svenska Teater sulkevat ovensa uusien koronarajoituksien takia.

Teatterit peruuttavat kaikki esityksensä joulun aatonaattoon asti.

Keskeytyspäätöksen pohjana on Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tänään tullut suositus. Lounais-Suomen Aluehallintovirasto tekee lisäksi keskiviikkona päätöksen rajoittaa yleisötilaisuuksia kymmeneen henkeen torstaista lähtien.

Turun kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkaman mukaan Turun kaupunginteatterissa jää esittämättä noin 40 näytöstä. Osa esityksistä toteutetaan kuitenkin vielä esimerkiksi Facebookin livelähetyksinä.

Asiakkaisiin ollaan nyt yhteydessä, kertoo Valkama.

– Tässähän on keväältä valitettavan hyvä praktiikka jo meillä olemassa. Peruuntuneiden esitysten liput hyvitetään asiakkaille tai siirretään tuleviin näytöksiin, mikäli on sellaista ohjelmistoa, joka jatkuu keväällä.

Turun kaupunginteatteri etsii näyttelijöille korvaavia tehtäviä sulun ajaksi.

– Valmistelutyö tuleviin tuotantoihin jatkuu normaalisti. Markkinointiosastolla työt lisääntyy vaan tästä, kun kontaktoidaan asiakkaita ja harjoitukset kevään esityksiin jatkuvat normaalisti. Katsomme lisäksi osastokohtaisesti, että ne, jotka ovat suoraan näytöstyössä, niin löytävät muuta työtä tällä ajanjaksolla tai sitten he pitävät kertyneitä vapaita pois. Yhteistoimintaneuvotteluita ei tarvitse aloittaa, Valkama kertoo.

ÅST:n markkinointi- ja myyntipäällikön Niina Renströmin mukaan teatterilla oli valmistauduttu näytösten perumiseen pääkaupunkiseudun tavoin. Esittämättä jää kahdeksan näytöstä.

Myös ÅST ottaa yhteyttä lipun varanneisiin ja ostaneisiin asiakkaisiin.

Lue seuraavaksi