1. yle.fi
  2. Uutiset

Neljä kuoli humalaisen ajettua ihmisten päälle Saksan Trierissä – viranomaiset: ei merkkejä poliittisesta tai uskonnollisesta motiivista

Poliisi on pidättänyt auton saksalaisen kuljettajan.

Saksa
Auto ajoi väkijoukkoon Trierissä
Auto ajoi väkijoukkoon Trierissä

Neljä ihmistä on kuollut Trierissä, Saksan länsiosassa, henkilöauton ajettua väkijoukkoon jalankulkualueella.

Kuolleiden joukossa on yhdeksän kuukauden ikäinen lapsi. Muut kuolleet ovat kaksi naista, 25-vuotias ja 73-vuotias, sekä 45-vuotias mies.

Loukkaantuneita on jopa viisitoista. Heistä neljä on kriittisessä tilassa.

Autonkuljettaja on poliisin hallussa. Poliisin mukaan hän on 51-vuotias saksalainen ja kotoisin Trierin alueelta. Hän oli tapahtumahetkellä vahvassa humalassa.

Hän oli ilmeisesti asunut joitakin päiviä autossa, jonka hän oli lainannut. Viranomaiset selvittävät nyt miehen psyykkistä terveydentilaansa. Häntä ei viranomaisten mukaan ole tuomittu aikaisemmin mistään rikoksesta.

Mies saattoi ajaa väkijoukkoon tahallaan. Viranomaisten mukaan mikään ei tässä vaiheessa kuitenkaan viittaa siihen, että tekijällä olisi ollut poliittinen tai uskonnollinen motiivi.

Poliisin eristämä tapahtumapaikka Trierin keskustassa.
Poliisi on kehottanut välttämään liikkumista Trierin keskusta-alueella.Harald Tittel / DPA

Trierin ylipormestari Wolfram Leibe kertoo Südwestrundfunk-radioasemalle (siirryt toiseen palveluun), että auto ajoi jalankulkualueen läpi kovalla nopeudella.

Volksfreund-uutissivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan auto olisi ajanut Porta Nigralta Trierin keskustorille ja jatkanut matkaa Fleischstrassea pitkin. Jos tieto pitää paikkansa, auto on kulkenut jalankulkualueella useita satoja metrejä.

Poliisin mukaan vaaraa ei enää ole.

Rheinland-Pfalzin poliisi on kehottanut välttämään spekulointia tapahtuman syistä. Poliisi tiedottaa asiasta, kun lisää tietoa tulee.

Trier on Saksan vanhin kaupunki. Siellä on noin 115 000 asukasta.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi