Hyppää sisältöön

Hämeenlinnassa kirjastot rajoittavat toimintaansa loppiaiseen saakka – kauppakeskusten julkiset tilat suljetaan

Kirjastossa kävijöille suositellaan kasvomaskin ja käsidesin käyttämistä. Myös turvaväleistä on huolehdittava jokaisella kirjastokäynnillä.

Kirjastoauto Bella kulkee ainakin toistaiseksi tutulla reitillä. Kuva: Kimmo Hinkkanen

Hämeenlinnan kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti tiistaina kaupungin kirjastoihin liittyvistä koronarajoituksista. Rajoitukset astuvat voimaan keskiviikkona ja jatkuvat 7.1.2021 saakka.

Valmiusjohtoryhmän päätöksen mukaan Hämeenlinnan pääkirjaston lisäksi Hauhon, Kalvolan, Lammin, Rengon ja Tuuloksen lähikirjastot pysyvät avoinna. Niissä voi asioida kirjaston palveluaikana, mutta niitä ei voi käyttää omatoimiaikana. Myös palvelupisteiden palvelut toimivat normaalisti Hauhon, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kirjastoissa.

Hämeenlinnan kirjastoautot Bella ja Urho ajavat reiteillään toistaiseksi, mutta niissä voi olla yhtä aikaa vain kolme asiakasta kerrallaan.

Sen sijaan Nummen kirjasto on suljetaan koronarajoitusten ajaksi. Nummen kirjaston noudettavissa olevat varaukset siirretään pääkirjastoon. Lisäksi kaikki kirjastojen työskentely- ja harrastetilat suljetaan loppiaiseen saakka. Myös pääkirjaston Urban Office-työtilat on suljettu.

Suositus on nopea asiointi itsepalveluna

Hämeenlinnan kaupungin valmiusjohtoryhmä toivoo, että kirjastossa asioidaan koronarajoituksen aikana lyhyesti, korkeintaan 15 minuutin ajan. Ensisijaisesti kaikki toiminta tapahtuu itsepalveluna eli asiakas hoitaa lainauksen ja palautuksen automaatilla.

Kirjasto suosittelee painokkaasti kasvomaskin ja käsidesin käyttämistä sekä turvavälistä huolehtimista jokaisella kirjastokäynnillä.

Hämeenlinnan kirjastojen väki suosittelee myös aineiston varaamista etukäteen Vanamo-verkkokirjaston kautta tai soittamalla kirjastoon. Varaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja tunnusluku. Kirjaston asiakastietokoneilla voi hoitaa välttämättömät asiat. Myös tulostaminen, kopiointi ja skannaus on mahdollista.

Kaupungin julkisia tiloja suljetaan

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti tiistaina pitämässään ylimääräisessä kokouksessaan, että kaupungin alueella olevien kauppakeskusten julkiset yleisötilat tulee poistaa käytöstä.

Tämä tarkoittaa muun muassa oleskeluun tarkoitettujen penkkien poistamista kauppakeskusten käytäviltä.

Kaupungin kauppakeskusten käytäville ei tänä jouluna jäädä viettämään aikaa. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Myös Raatihuone, Hämeenlinnan Keilakeskus ja Ahveniston sauna suljetaan. Kaupunki edellyttää lisäksi, että kaikkien konserniyhteisöjen, jotka vuokraavat tilojaan tilaisuuksiin, harrastustoimintaan tai muuhun vapaa-ajan toimintaan tulee osaltaan huolehtia siitä, että tilojen käytössä toimitaan aluehallintoviranomaisen antamien rajoitusten mukaisesti.

Rajoitukset ovat voimassa 20. joulukuuta saakka.