1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Aluehallintovirasto linjasi joulukuun koronarajoituksia: Pohjalaismaakunnissa kielletään yli 20 hengen kokoontumiset aattoviikolle asti

Rajoitus on voimassa Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella sekä Soiten alueella Reisjärveä lukuunottamatta.

tapahtumat
Julbelysning och prydnader inne i köpcentrum.
Uudet aiempaa tiukemmat rajoitukset ovat voimassa tällä tietoa 21. joulukuuta asti. (Kuvituskuva)Yle/Moa Mattfolk

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella aiempaa tiukemmin pahentuneen koronatilanteen takia.

Tänään tiistaina tehty päätös on voimassa kolme viikkoa eli 21. joulukuuta asti.

Päätöksellä tapahtumien osallistujamäärä rajataan enintään 20 henkilöön Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kunnissa. Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin eli Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueen kunnissa rajoitus on voimassa kaikkialla muualla paitsi Reisjärvellä.

Päätöksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa voi seuraavien viikkojen aikana järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia vain, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa THL:n ohjeen mukaisesti.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa, että sen alueella esiintyy uusia tartuntoja ja tilanne muuttuu nopeasti. Tartuntoja on löydetty myös enenevässä määrin iäkkämmillä ihmisillä. Siksi nähtiin välttämättömäksi tiukentaa aiemmin annettua kokoontumisrajoitusta kolmen viikon ajaksi koko Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella.

Etelä-Pohjanmaan, Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueet ilmoittavat olevansa tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että rajoituksia on mahdollista tiukentaa tai täydentää kuntien tekemillä päätöksillä. Aluehallintovirasto voi myös arvioida rajoituspäätöstään uudestaan, jos epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu.

Katso täältä Ylen koronavirusaiheisia uutisia maakunnittain koottuna.

Lue seuraavaksi