1. yle.fi
  2. Uutiset

Toiset ovat väsyneet etätöihin, toisille taas etäilyä ei sallita vaikka se olisi mahdollista – juristi kertoo, mitkä ovat työntekijän oikeudet

Monilla työpaikoilla etätyöstä ei ole sovittu kirjallisesti asiantuntijan mukaan.

etätyö
Etätyön tekemistä sohvalla kuulokkeet päässä.
Kodeissa on vaihtelevat mahdollisuudet ja tilat etätyöhön.Niko Mannonen / Yle

Etätyö on yleistynyt monilla työpaikoilla koronaepidemian myötä, mutta kaikille ei vieläkään sallita kotona työskentelyä, vaikka se olisi työn luonteen vuoksi mahdollista.

Tämä on huomattu Suomen ekonomit -järjestössä, johon kuuluu yli 50 000 kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittanutta ja alaa opiskelevaa jäsentä.

Joiltakin jäseniltä on tullut tiedusteluja etujärjestöön koskien oikeutta etätyömahdollisuuteen.

– Tätä kysyttiin enemmän ennen koronaepidemiaa, mutta jonkin verran vielä nyt koronan aikanakin, kertoo liiton työsuhdejuristi Timo Voutilainen.

Miksi jotkut työnantajat eivät salli etätyötä?

– Minulle on kerrottu heidän todenneen, että etätyötä ei haluta, tai että se ei ole firmassa tapana, Voutilainen kertoo.

Onko se turhauttavaa työntekijöille?

– Totta kai, jos etätyötä haluaisi tehdä, mutta siihen ei ole mahdollisuutta. Niin on tehtävä, kuin työnantaja ohjeistaa.

Mikä laki tästä sanoo?

– Se on sopimusasia, eli mitä osapuolet ovat keskenään sopineet työntekopaikasta. Vaikka etätyötä tehdään nykyään paljon, työsopimuksessa on harvoin määräystä tai ehtoa siitä, voidaanko tehdä etätöitä.

Jos työsopimuksessa ei ole kirjausta etätyöstä, mutta työntekijä haluaa työskennellä etänä, mikä hänen mahdollisuutensa siihen on?

– Hän voi ehdottaa sitä sovittavaksi. Yleensä se onnistuu aika hyvin. Lisäksi, jos työnantaja tarjoaa etätyömahdollisuuden jollekin, se täytyy tarjota kaikille sama tehtävä huomioiden.

Eli jos kaksi ihmistä tekee samaa työtä, työnantaja ei voi antaa etätyömahdollisuutta vain toiselle?

– Ei lähtökohtaisesti. Työntekijöitä täytyy kohdella yhdenvertaisesti työsopimuslain mukaan.

Voisiko olla sellainen tilanne, että etätyötä voisi vuorotella, jos jonkun täytyy jostain syystä olla työpaikalla?

– Miksei. Tietysti työnantaja määrittelee, miten työt tehdään. Jos se edellyttää, että jonkun on oltava konttorilla, siellä täytyy olla. Jos siellä on useampi samaa työtä tekevä, kaikille täytyy tarjota mahdollisuus olla etänä.

Moni haluaa jo takaisin työpaikalle

Toisaalta pitkään jatkunut etätyö alkaa jo kyllästyttää monia. Järjestöstä onkin kysytty vielä enemmän sitä, onko pakko työskennellä etänä, jos haluaisi jo palata työpaikalle.

– Ihmiset alkavat olemaan väsyneitä sosiaalisten kontaktien vähyyteen. Kaikilla ei ole kunnollisia välineitä ja työtiloja. Pienessä asunnossa työrauhan saaminen ei ehkä onnistu, jos kotona on pieniä lapsia, Voutilainen sanoo.

Voiko työnantaja määrätä työntekijän etätyöhön vastoin hänen tahtoaan?

– Jos työsopimuksessa ei ole sovittu, että tehdään etätöitä vaan työskennellään työnantajan toimipaikassa, työnantaja ei voi määrätä etätyöhön.

Korona-aikana kunnissa voidaan suositella, että kaikki tekevät etätyötä, joille se on mahdollista. Voiko työnantaja sen varjolla pakottaa etätöihin, vaikka joku väkisin haluaa olla työpaikalla?

– Juridisesti työntekijällä ei ole oikeutta siirtyä etätyöhön vastoin työnantajan suostumusta, mutta työnantaja ei myöskään voi määrätä työntekijää etätyöhön, jos siitä ei ole sovittu työsopimuksessa tai erikseen. Siitä täytyisi sopia. Tämmöisenä poikkeusaikana kannattaa tietysti käyttää maalaisjärkeä ja pyrkiä löytämään toimiva ratkaisu.

Eikö hallituksen suositus mene työsopimuksen edelle?

– Suositukseksihan sitä sanotaan. Juridinen pohja on toinen, mutta tässä tilanteessa toivomme osapuolilta sopimishalukkuutta ja yhteisen näkemyksen löytämistä.

Jos kotona ei ole kunnollisia työvälineitä, missä määrin työnantajan pitää tulla vastaan?

– Työnantajalla on vastuu työntekovälineistä myös etätyössä, mutta käytännössä voi vaihdella, miten sitä sovelletaan eri työpaikoilla. Olen kuullut, että jotkut työnantajat maksavat puolet kodin nettiliittymästä ja luovuttavat isoja näyttöjä sekä näppiksiä työntekijän käyttöön. Välineet ovat työnantajan omaisuutta ja ne pitää palauttaa viimeistään työsuhteen päättyessä.

Verottajan (siirryt toiseen palveluun) käytännöt tietoliikenneyhteyden ja työvälineiden suhteen vaihtelevat esimerkiksi sen mukaan, ovatko ne työntekijän vai työnantajan hankkimia, ja kuinka paljon etätyötä tehdään.

Voit keskustella aiheesta 3.12. kello 23:een saakka.

Aiheesta lisää:

Korona vähensi työuupumusta, mutta nyt etätyö aiheuttaa apatiaa – tutkimusprofessori: "Työnteosta katoaa kipinä, kun elävät ihmiset puuttuvat"

Koronavuosi on ollut viheliäinen, ja nyt menivät pikkujoulutkin – Yle kysyi 10 työnantajalta, kuinka paljon taisteluväsymys vaivaa henkilöstöä

Lue seuraavaksi