1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. järjestötoiminta

Riitaisan ympäristöjärjestön hallitus vaihtui kokonaan, vanhalle hallitukselle ei myönnetty vastuuvapautta

Pidä Lappi siistinä - yhdistyksen uusi hallitus aikoo tilata erityistilintarkastuksen.

järjestötoiminta
kierrätysohjeet
Pidä Lappi siistinä -yhdistyksen toimintaan kuuluvat esimerkiksi talkooleirit ja kierrätyksen opettaminen koululaisille.Mirva Ekman / Yle

Riitojen kourissa olleen Pidä Lappi siistinä -yhdistyksen johdossa aloittaa täysin uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Salla Laukkanen. Jäseniä hallitukseen valittiin kuusi. Edellisen hallituksen jäsenistä kukaan ei asettunut ehdolle.

Yhdistyksen maanantaina järjestetty vuosikokous ei hyväksynyt viime vuoden tilinpäätöstä eikä hallitukselle myönnetty vastuuvapautta. Laukkanen kertoo, että uusi hallitus aikoo tilata erityistilintarkastuksen.

– Asiat on syytä tutkia, jotta epäilyksen alaiset seikat saadaan selvitettyä ja toimintaa voidaan jatkaa puhtaalta pöydältä, Laukkanen sanoo.

Vuosikokousta edelsi kiista, joka koski niin rahankäyttöä kuin hallitusvaltaa. Yhdistys järjesti vuosikokouksensa kertaalleen jo syyskuussa, mutta vanha hallitus mitätöi kokouksen ja samalla myös kokouksessa valitun uuden hallituksen. Vanha hallitus kertoi mitätöinnin perusteeksi sen, että kokoukseen oli lähetetty etäkokouslinkkejä ilman hallituksen lupaa eikä etäosallistumisesta oltu myöskään kerrottu lehdessä julkaistussa kokouskutsussa.

Syyskuussa hallitukseen uutena valitut kritisoivat paitsi vanhan hallituksen toimintaa, myös yhdistyksen rahankäyttöä. Myös oikeustieteilijät ovat erimielisiä siitä, oliko vanhalla hallituksella oikeutta mitätöintiin.

Maanantaina järjestetyssä uudessa vuosikokouksessa etäosallistuminen sallittiin ja kokoukseen osallistui 30 yhdistyksen jäsentä.

Lue seuraavaksi