1. yle.fi
  2. Uutiset

Saamenkielisiä Kauneimpia Joululauluja lauletaan Turun tuomiokirkossa – seuraa suorana vaikkapa virtuaalikirkon kautta

Tuomiokirkossa mukana laulamassa on myös Turun alueella asuvia saamelaisia.

Turun tuomiokirkko
Turun tuomiokirkko maaliskuussa 2020.
Saamenkielisiä Kauneimpia Joululauluja on mahdollista nauttia etänä kotisohvalta käsin keskiviikkona 2. joulukuuta kello 19 alkaen. Minna Rosvall / Yle

Saamenkielisiä Kauneimpia Joululauluja on mahdollista nauttia etänä kotisohvalta käsin keskiviikkona 2. joulukuuta kello 19 alkaen. Tilaisuus järjestetään Turun tuomiokirkossa jo toisen kerran.

Paikan päälle Turun tuomiokirkkoon ei ole mahdollista mennä, mutta tilaisuuteen voi osallistua etänä osoitteessa virtuaalikirkko.fi (siirryt toiseen palveluun) sekä kirkon saamelaistyön Facebook-sivulla Sámebargu Suoma ev.-lut. girkus. Facebookiin tuolloin kirjoitettuja kommentteja ja terveisiä nostetaan myös lähetykseen. Terveisiä voi lähettää myös tekstiviestillä numeroon +358 40 688 1492. Saamenkielisiä terveisiä voi lähettää numeroon +358 40 769 0044. Tallenne jää katsottavaksi virtuaalikirkkoon myös lähetyksen jälkeen.

Syy erikoisjärjestelyihin löytyy vallitsevasta koronatilanteesta.

– Viimevuotisten joululaulujemme aikaan kukaan ei voinut aavistaa, että tästä vuodesta tulisi sellainen kuin tuli. Ihmisten välistä yhteyttä on ollut vaikea pitää yllä, mutta siihen on kuitenkin löydetty myös uusia muotoja. Viime vuonna moni saamelainen kertoi, kuinka hienoa oli päästä laulamaan joululauluja omalla kielellä ja yhdessä – ja juuri Turun tuomiokirkossa! Kaikesta huolimatta tämä voi toteutua myös tänä vuonna, vaikka koronaturvallisuuden vaatimuksia onkin noudatettava, tilaisuudessa mukana oleva Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala kuvailee.

Tilaisuudessa joululauluja laulattamassa ovat saamelainen muusikko Annukka Hirvasvuopio-Laiti poikiensa Niillas ja Áilu Laitin kanssa, sekä kanttori Jari Linjama ja Eveliina Feodoroff-Rantala. Tuomiokirkossa mukana laulamassa on myös Turun alueella asuvia saamelaisia.

Lue seuraavaksi