1. yle.fi
  2. Uutiset

Uudet koronarajoitukset pistävät stopin myös monen lapsen liikuntaharrastukselle – ulkona harjoittelu ei onnistu joka lajissa

Kymsoten uusien suositusten mukaan alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastuksia voi jatkaa ulkotiloissa.

liikuntaharrastus
tekonurmi espoossa.
Tekonurmet ovat Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattilan mukaan kostealla säällä liukkaita. Kuvituskuva.Markku Rantala / Yle

Uusilla koronarajoituksilla on vaikutusta myös lasten harrastuksiin Kymenlaaksossa.

Kymenlaakson koronatilanne siirtyi maanantaina leviämisvaiheeseen. Pahentuneen tilanteen takia maakunnassa otetaan käyttöön uusia koronarajoituksia ja -suosituksia, jotka tulevat voimaan tänään keskiviikkona.

Kymsote esimerkiksi suosittelee, että kaikki yli 15-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Vaikka alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastuksia voi suositusten mukaan jatkaa ulkotiloissa, Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattilan mukaan esimerkiksi koripalloharjoituksia on vaikea järjestää ulkona talviaikaan.

– Täytyy myöntää, että haasteita tulee. Koripallo ei oikein onnistu, koska esimerkiksi märällä asfaltilla pelaaminen on aika riskialtista. Kyllä koripallon pelaaminen menee käytännössä seisokkiin. Myös tekonurmet ovat tällaisella kostella ja kylmällä säällä aika liukkaita, Mattila sanoo.

Lisää aiheesta: Leviämisvaiheessa olevaan Kymenlaaksoon uusia rajoituksia – johtajaylilääkäri: "Koronan nujertaminen vaatii talvisodan henkeä"

Kärkiseurat jatkavat harjoituksiaan

Esimerkiksi Kotkan uimahallit ovat tällä hetkellä kokonaan kiinni. Kaupungissa pohditaan parhaillaan, kenelle harjoittelumahdollisuus sisätiloissa voidaan taata myös rajoitusten aikana.

Aikuisten edustusjoukkueet, kuten KTP-Basket, Peli-Karhut ja FC KTP sekä SM- ja olympiatason urheilijat saavat todennäköisesti jatkaa harjoittelua sisätiloissa. Esimerkiksi SM-tason junioreille ei voitane antaa samoja mahdollisuuksia kuin aikuisille.

– Meillä on paljon eri lajeissa kovan luokan pelaajia, jotka saattavat täyttää SM- ja edustustason kriteerejä. Jos he kaikki saisivat jatkaa harjoittelua, se tekisi liikuntatilojen sulkemisen lähes tyhjäksi, Anttila sanoo.

Yt-neuvottelut käyntiin

Antti Mattilan mukaan kaupunki on käynnistänyt pikaiset yt-neuvottelut liikuntatoimen työntekijöiden osalta. Työtekijöille etsitään kevään tapaan väliaikaisesti korvaavia töitä kaupungin muista toiminnoista.

– Käymme tänään mini-yt:t henkilöstömme osalta. Kaupungilla tarvitaan puistopuolelle lisähenkilöstöä varsinkin nyt, kun siellä on useita henkilöitä sairaslomilla, Antti Mattila sanoo.

Lue lisää:

Työpaikka voi vaihtua jopa päivän varoitusajalla – Kotkassa jo noin 30 ihmistä tekee muuta kuin omaa työtään

Uusimmat koronauutiset Kymenlaaksosta

Tuoreimmat koronauutiset Suomesta ja maailmalta

Lue seuraavaksi