1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Mikkelin kaupunginjohtaja koronarajoituksista: Nyt toimitaan voimakkain täsmäiskuin

Kaupunginjohtaja Timo Halonen ei pidä valmiuslain käyttöönottoa tarpeellisena.

koronavirus
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.Susanna Pekkarinen / Yle

Mikkeli antoi myöhään tiistai-iltana joukon uusia tiukkoja rajoituksia ja suosituksia, joilla pyritään hillitsemään koronaepidemian etenemistä. Rajoitukset koskevat esimerkiksi yleisötilaisuuksien osallistujamääriä ja julkisten tilojen käyttöä. Toimet ovat voimassa kolme viikkoa.

Esimerkiksi yksityistilaisuuksien järjestämistä pitäisi mahdollisuuksien mukaan välttää ja kasvomaskia käyttää kodin ulkopuolella aina, kun on olemassa lähikontaktin mahdollisuus muihin ihmisiin.

– Mikkelin epidemiatilanne ei ole hälyttävä, mutta meillä on enenevästi tartuntoja ilmeisesti koko Essoten alueella. Tautia on eri puolilla, ja siksi on syytä olla varpaillaan, perustelee kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Valmiuslaki ei toistaiseksi tarpeen

Halonen sanoo tiedostavansa, että rajoitukset ovat monella tavalla raskaita kansalaisten arjessa ja aiheuttavat myös taloudellisia vaurioita.

– Tässä toimitaan nyt voimakkain täsmäiskuin, joilla epidemiaa yritetään taltuttaa. Toivon, että kansalaiset samaan aikaan turvallisuussuosituksia noudattaen käyttävät kauppaliikkeitä ja palveluita, Halonen toteaa.

Hallitus on julkisuudessa moittinut alueita liian lepsusta suhtautumisesta epidemiaan, vaikkakakin Mikkeli on saanut valtionjohdolta kiitosta tiukoista otteistaan koronanvastaisessa kamppailussa.

Viime aikoina on käyty keskustelua siitä, pitäisikö viime kevään tapaan ottaa käyttöön valmiuslaki, joka siirtäisi valtaa alueilta hallituksen käsiin. Halonen ei pidä sitä tarpeellisena.

– Kyllä syksyn tapahtumat esimerkiksi Mikkelissä ovat osoittaneet paikallisen toiminnan voiman. Toki ymmärrän, että kansalliset toimenpiteet ovat tarpeen, jos tilanne räjähtää käsiin.

Lue seuraavaksi