1. yle.fi
  2. Uutiset

UPM vähentää 181 työpaikkaa Suomesta

Metsäyhtiö kävi syksyn aikana yt-neuvottelut kolmella sellutehtaalla, puunhankinnassa ja kansainvälisissä tukitoiminnoissa.

Metsä- ja paperiteollisuus
UPM Kymin paperi- ja sellutehdas Kuusankoskella
Metsäyhtiö UPM aloitti elokuun lopussa yt-neuvottelut Kymin, Kaukaan ja Pietarsaaren sellutehtailla. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Metsäyhtiö UPM on saanut päätökseen syksyn aikana käydyt yhteistoimintaneuvottelut.

Yt-neuvotteluiden seurauksena yhtiö vähentää yhteensä 202 työpaikkaa Suomesta ja ulkomailta. Suurin osa työpaikoista eli 181 vähenee Suomesta.

UPM kertoi elokuussa aloittavansa yt-neuvottelut Kymin, Kaukaan ja Pietarsaaren sellutehtailla. Enimmillään suunnitelman odotettiin johtavan 110 työpaikan vähentämiseen.

Yt-neuvotteluiden seurauksena UPM:n selluliiketoiminnassa loppuu 80 työpaikkaa. UPM:n mukaan osa vähennettävistä työpaikoista ei ole sellutehtailla, joten siksi kokonaismäärä on suurempi kuin mitä sellutehtaat ovat aiemmin ilmoittaneet.

UPM Kymin tehdas kertoi marraskuussa vähentävänsä Kouvolassa 24 työtehtävää eläköitymisten kautta, ja ne toteutuvat vaiheittain vuoden 2021 loppuun mennessä. Pietarsaaren sellutehtaalta UPM on kertonut vähentävänsä 18 työpaikkaa ja Lappeenrannasta Kaukaan sellutehtaalta yhteensä 24 työpaikkaa.

UPM Metsältä eli puunhankintaorganisaatiosta yhtiö vähentää 55 työpaikkaa.

UPM aloitti myös lokakuussa yt-neuvottelut konsernin kansainvälisissä tukitoiminnoissa. Neuvottelut koskivat esimerkiksi it-alan työntekijöitä, strategia- ja lakitiimin työntekijöitä sekä kestävän kehityksen kanssa työskenteleviä henkilöitä. Viidessä maassa vähenee yhteensä 67 tehtävää, joista 46 on Suomessa.

UPM kertoo tehneensä erilaisia säästötoimenpiteitä tänä vuonna yhteensä arviolta 130 miljoonan euron edestä.

Lue lisää: UPM aloittaa yt-neuvottelut Kymin ja Kaukaan sellutehtailla – uhattuna kymmeniä työpaikkoja

UPM aloittaa yt-neuvottelut myös Pietarsaaressa – uhattuna yli 30 työpaikkaa?

Tekstiin täsmennetty tietoa sellutehtaiden työpaikkojen vähennysmääristä 2.12. kello 11.47.

Lue seuraavaksi