1. yle.fi
  2. Uutiset

Norjan rajalla sotilaat pysäyttävät kaikki ruotsalaiset – vastaavaa koettiin viimeksi sota-aikana

Norjan rajalla ruotsalaisilta vaaditaan tuore koronatestin negatiivinen tulos.

rajavalvonta
Mitt på gränsbron vid Svinesund står med stora bokstäver "Sverige/Norge"
Ruotsin ja Norjan välisellä rajalla ei ole SVT:n mukaan nähty sotilaita sitten Toisen maailmansodan. Kuvituskuva.Karin Beate Nøsterud/norden.org

Norjassa sotilaat valvovat Ruotsin rajaa, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun). Rajavalvonnalla pyritään estämään koronatartuntojen leviäminen Ruotsista Norjaan.

Rajalla pysäytetään kaikki ruotsalaiset. SVT:n mukaan Toisen maailmansodan jälkeen ei ole aiemmin koettu vastaavaa.

Ruotsalaiset eivät pääse rajan yli ilman tuoretta koronatestin negatiivista tulosta. Lisäksi Norjaan päässeiden on oltava kymmenen päivää karanteenissa.

Karanteeni myös pahimmilta korona-alueilta tuleville suomalaisille

Koko Ruotsi kuuluu tällä hetkellä Norjan kansanterveysviranomaisen luokittelussa punaiseen alueeseen, jota koskevat tiukat maahantulorajoitukset.

Suomen osalta Norjalla on käytössä alueelliset rajoitukset. Punaisilta alueilta (siirryt toiseen palveluun) tulevilta vaaditaan negatiivinen tulos koronatestistä ja tulijoiden on jäätävä 10 päivän karanteeniin.

Tällä hetkellä keltaisia alueita ovat Lapin, Kainuun, Pohjois-Savon, Itä-Savon, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit. Näiltä alueilta voi matkustaa Norjaan ilman, että tarvitsee jäädä 10 päivän karanteeniin.

Uusimmat tiedot Suomen koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi