1. yle.fi
  2. Uutiset

Seurakunta ryhtyi auttamaan koronan koettelemia urheiluseuroja Kouvolassa: ostaa lippuja otteluihin ja jakaa ne eteenpäin

Lippujen ostamiseen käytetään osa seurakunnan saamasta korona-avustuksesta.

Kouvola
Yleisö kannustaa KooKoota katsomossa
Arkistokuva on KooKoon pelistä tammikuulta 2020.Ella Taponen

Kouvolan seurakunta tukee paikallisia urheiluseuroja korona-ahdingossa.

Seurakunta ostaa lippuja Kouvojen ja Kouvottarien koripallo-otteluihin sekä KooKoon jääkiekko-otteluihin. Liput jaetaan diakoniatyön kautta eteenpäin vähävaraisille kouvolalaisille.

Seurakunta päätti ostaa lippuja, sillä monet urheiluseurat ovat koronaepidemian vuoksi talousvaikeuksissa. Seurakunnan mukaan diakoniatyön kautta jaettavat liput käyvät runkosarjapeleihin, jotka jatkuvat myös keväällä. Tällä hetkellä urheilutapahtumia on jouduttu perumaan koronatilanteen vuoksi.

Kouvolan seurakunta on jakanut tapahtumalippuja diakoniatyössään myös aiemmin. Näin halutaan mahdollistaa urheilun seuraaminen paikan päällä myös perheille ja yksittäisille ihmisille, joilla ei ole rahaa pääsylippuun.

– Yhteistyö paikallisten kärkiseurojen kanssa on jo pitkäaikaista. Lippujen lisäksi lahjoitamme Kouvolan Jalkapalloseuralle rahaa Kasper Laineen rahastoon. Sieltä voidaan stipendin muodossa vähävaraisia nuoria toteuttamaan unelmaansa, diakoniatyön johtaja Eija Grönvall kertoo sähköpostitse.

Rahoitetaan korona-avustuksella

Seurakunta käyttää lippujen ostamiseen osan diakoniatyöhön saamastaan korona-avustuksesta.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 4,4 miljoonan euron avustuksen, jonka tarkoituksena on tukea diakoniatyötä, kun verotulot ovat koronapandemian vuoksi vähentyneet.

Kouvolan seurakunnan osuus avustuksesta on vajaat 23 000 euroa. Tästä arviolta 5000 euroa käytetään Grönvallin mukaan lippuihin ja loput diakoniatyön kautta jaettavaan talousapuun yksityisille ihmisille.

Otteluita peruttu koronan takia

Kymenlaakson koronavirustilanne on parhaillaan leviämisvaiheessa, ja useita urheilutapahtumia on peruttu rajoitusten vuoksi.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen kertoi maanantaina Yle Urheilulle, että miesten kotipelit siirretään eteenpäin eli joukkueet eivät pelaa tyhjille katsomoille. Kouvottarien osalta tilanne oli vielä avoin. Korona on kurittanut Kouvojen taloutta, ja seura on joutunut lomauttamaan esimerkiksi päävalmentajansa.

Jääkiekon miesten SM-liigan hallitus päätti keskiviikkona, että runkosarja jää kokonaan tauolle 3.–19. joulukuuta. KooKoo ehti jo ennen tätä kertoa siirtävänsä viisi kotipeliään eteenpäin. KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kuvaili maanantaina, että ottelusiirtojen vuoksi menetetään kuusinumeroinen summa rahaa.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Lue seuraavaksi