Hyppää sisältöön

Koronaepidemia rauhallinen Pohjanmaalla – uhka uusille tartunnoille silti läsnä koko ajan

Maakunnan suurin ilmaantuvuusluku on Uudessakaarlepyyssä. Siellä tartuntalukuja ja ilmaantuvuutta ovat nostaneet erityisesti virukseen sairastuneet perheet.

Vaasan sairaanhoitopiirissä koronatilanne on rauhallinen, mutta testattavia riittää edelleen muun muassa Uudessakaarlepyyssä. Kuvituskuva. Kuva: Heli Kaski / Yle

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä on varpaisillaan, vaikka maakunnan koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Ryhmän mukaan uhka uusille tartunnoille on todellinen muun Suomen heikentyneen tilanteen vuoksi.

Tästä syystä Vaasan sairaanhoitopiiri pitäytyykin kiihtymisvaiheen toimenpiteissä. Tiistaina myös aluehallintovirasto tiukensi yleisten kokoontumisten osallistujamäärän enintään 20 henkilöön Pohjanmaalla, jotta viruksen laajempi leviäminen saadaan ehkäistyä.

– Olemme päässeet hyvään vaiheeseen ja siitä kuuluu kiitos alueemme kansalaisille. Nyt kuitenkin meidän tulee pyrkiä pitämään tilanne aisoissa muun maan ja monien ulkomaiden tilanteen vuoksi. Siitä syystä jatkamme kiihtymisvaiheen suojautumis- ja rajoittamistoimenpiteillä, perustelee johtaja Marina Kinnunen Vaasan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Korona kiusaa perheitä

Pohjanmaalla tartuntojen ilmaantuvuusluku kuluneelta kahden viikon ajalta on 18 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Monet tartunnat ovat lähtöisin Pohjanmaan ulkopuolelta. Tartuntoja on esiintynyt myös ulkomailta saapuneilla kausityöntekijöillä.

Kuntavertailussa suurin ilmaantuvuusluku on Uudessakaarlepyyssä. Lukua ovat nostaneet erityisesti virukseen sairastuneet perheryppäät.