Hyppää sisältöön

Länsi-Pohjassa voidaan aloittaa nuorten ryhmäharrastukset – muut rajoitukset jatkuvat vuoden loppuun asti

Muun muassa yhteislaulu on todettu tartuntojen leviämisen suhteen hyvin riskialttiiksi.

Kuvituskuva: Länsi-Pohjassa voidaan aloittaa alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastuksia, koska epidemiatilanne on alueella rauhoittumaan päin. Kuva: Anne Savin / Yle

Länsi-Pohjassa voidaan aloittaa alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset. Muita kokoontumisrajoituksia alueellinen pandemiatyöryhmä jatkaa vuoden loppuun asti.

Se tarkoittaa, että yli kymmenen hengen tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi. Suositus koskee myös seurakuntia, vaikka aluehallintovirastojen määräykset eivät koske hengellisiä tilaisuuksia.

Pandemiatyöryhmän mukaan muun muassa yhteislaulu on todettu tartuntojen leviämisen suhteen hyvin riskialttiiksi.

Länsi-Pohjassa ei ole todettu keskiviikkona eikä tiistaina yhtään uutta koronatartuntaa.

Kokoontumisrajoituksen jatkamista juhlakauden kynnyksellä perustellaan sillä, että epidemiatilanne on vakava lähialueilla, Pohjois-Pohjanmaalla ja länsirajan takana.

Länsi-Pohjan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 60 sataatuhatta asukasta kohden ja epidemiatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa. Pahimmillaan ilmaantuvuusluku oli viime kuussa 125.

Sairaalahoidon suhteen tilanne on pysynyt rauhallisena eikä tehohoidossa ole yhtään covid-19 -potilasta.

Sairausloma pitäisi hyväksyä omalla ilmoituksella

Osa alueen työnantajista on ohjeistanut hengitystieinfektio-oireisia työntekijöitään hakemaan viikonloppuisin sairauslomatodistuksen Mehiläinen Länsi-Pohjan akuuttiklinikalta.

Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että työnantajat hyväksyisivät tässä tilanteessa sairausloman työntekijän omalla ilmoituksella. Työryhmän mukaan sairauslomatodistusten haku on myös tartuntariski.

– Todistusasiat kuormittavat akuuttiklinikkaa ja hidastavat hoitoa tarvitsevien palvelua, kirjoitetaan pandemiatyöryhmän tiedotteessa.

Pandemiatyöryhmä kokoontui keskiviikkona.

Tuoreimmat uutiset Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

.
.