1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailman ensimmäisiä talvi-Temppareita kuvataan Levillä – Sami Kuronen: "Vaikka olisi pakkasta ja toppapuku päällä, houkutus voi silti syntyä"

Tosi-tv-sarja Temptation Island Suomen yhdeksäs kausi on sarjan historian ensimmäinen talvikausi koko maailmassa.

Temptation island
Temptation Island Suomea kuvataan nyt Kittilän Levillä
Temptation Island Suomea kuvataan nyt Kittilän Levillä

Tosi-tv-sarja Temptation Island Suomen yhdeksännen kauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Kittilän Levillä. Kuvaukset alkoivat reilu viikko sitten ja jatkuvat joulukuun puoleen väliin saakka.

Kyseessä on Temptation Island -sarjan historian ensimmäinen talvikausi koko maailmassa.

Suomen Temptation Islandin seitsemän ensimmäistä tuotantokautta kuvattiin Thaimaassa ja viimeisin, kahdeksas tuotantokausi Kainuun Sotkamossa.

Levi tarjoaa ohjelman kuvauksiin aivan uudenlaiset puitteet: lunta, pakkasta ja lähestyvän kaamoksen.

Laskettelija lähdössä rinteeseen Kittilän Levillä
Pimeä vuodenaika on aiheuttanut haasteita sarjan kuvauksille.Eeva Kuivas / Yle

Ohjaaja Johanna Harmaalan mukaan talven pimeys luo tunnelmalliset, mutta haastavat puitteet sarjan uudelle kaudelle.

– Tottakai meillä on hirvittävä haaste päivänvalon riittämisen kanssa, koska käydään paljon ulkona treffeillä. Ollaan jouduttu vähän kikkailemaan, että saadaan kaikki tehtyä lyhyen päivänvalon aikana, Harmaala sanoo.

Lapin bilekeskus Levi valikoitui sarjan kuvauspaikaksi kotimaan kohteiden joukosta, sillä kuvauksia ei voitu tehdä ulkomailla vallitsevan koronavirustilanteen takia.

– Tämä on suomalaisille ehkä lähimpänä sitä, mitä voi verrata ulkomaan lomaan. Sillä on jonkinlainen statusarvo suomalaisten keskuudessa, mikä tietysti helpottaa meidän castingia, Harmaala selittää.

Moottorikelkka Levin rinteessä
Sarjassa nähdään kaikki Leville tyypillisimmät aktiviteetit, joista yksi lienee kelkkailu.Eeva Kuivas / Yle

Ohjelman tuottajan Ilari Wirtasen mukaan valintaan vaikutti se, että Leviltä löytyi kaksi isoa luksushuvilaa porealtaineen. Myös monipuoliset treffikohteet olivat plussaa, kun Temppareiden toiselle Suomessa kuvattavalle kaudelle haettiin kuvauspaikkaa.

Helmikuussa alkavassa sarjassa nähdäänkin kaikki Leville tyypillisimmät aktiviteetit.

Houkutus syntyy myös pakkasessa

Temptation Island Suomen juontajalle Sami Kuroselle tuotantokausi Levillä on piristävää vaihtelua Thaimaan lämpöön. Vapaa-ajalla juontaja on jo ehtinyt laskettelemaan ja päässyt poseeraamaan innokkaimpien kanssa yhteiskuvissa. Moni tunnistaa hänet ohjelmasta.

– Ei tarvinnut mennä kuin suksivuokraamon ovesta sisään ja ottaa kaksi metriä niin ensimmäinen kaverikuva otettiin jo siinä. Kun menin ensimmäistä kertaa hiihtohissiin, kaveri hissin toisella puolella kysyi, että voiko ottaa kuvan, kun “emäntä ei usko muuten”, Kuronen kertoo huvittuneena.

Ohjaaja Johanna Harmaalan mukaan osallistujat ovat olleet mielissään kaikesta kokemastaan ja näkemästään. Huviloista on pidetty ja treffiaktiviteetit ovat miellyttäneet osallistujia.

– Ymmärsin, että kun kerrottiin, että ollaan tulossa Leville, tuli aikamoinen hakijapiikki. Uskon, että kaikki jotka tänne ovat valikoituneet, ovat olleet aidosti innoissaan, että ollaan täällä, Sami Kuronen täydentää.

Temptation Island Suomen juontaja Sami Kuronen ja tuottaja Ilari Wirtanen
Temptation Island Suomen juontaja Sami Kuronen ja tuottaja Ilari Wirtanen tuotantotiimeineen kuvaavat ohjelmaa Kittilän Levillä marras-joulukuussa.Eeva Kuivas / Yle

Kauden osallistujat vaikuttavat Kurosen mukaan mielenkiintoisilta ja jokaisella pariskunnalla on vähän erilaisia haasteita keskenään. Ohjelmassa perinteisesti nähtävä “Kurosen grilli” eli iltanuotio järjestetään tällä kertaa sisätiloissa, ettei kenenkään tarvitse palella.

– Alku on jo osoittanut, että vaikka ulkona olisi 10 astetta pakkasta ja toppapuku päällä, niin kyllä houkutus voi silti syntyä ihan yhtä vahvasti (kuin aikaisemmilla kausilla), Kuronen paljastaa.

Näkyvyyttä ja tuloa alueelle

Levillä häärii kuvausten ajan 50-henkinen tuotantoporukka. Visit Levi toimii tuotantoyhtiön pääyhteistyökumppanina Lapissa.

Visit Levin toimitusjohtaja Yrjö-Tapio Kivisaari paljastaa, että treffejä on sovittu jo 58 kappaletta. Kuvauksien tarkasta sijainnista hän ei hiisku.

Visit Levi on auttanut tuotantotiimiä tutustumaan alueeseen ja löytämään hyviä kuvauspaikkoja, majoitusta sekä erilaisia aktiviteetteja.

Levin kylä ja kauppoja
Kuvausten tarkasta sijainnista Levillä ei vielä hiiskuta. Kuvassa Levin keskusta.Eeva Kuivas / Yle

Kivisaari uskoo, että keväällä televisiossa nähtävä sarja lisää kotimaanmatkailua alueelle.

– Tämä on meille erittäin iloinen asia näkyvyyden kannalta ja merkittävä tulonlähde paikalla oleville muutamille majoitusyksiköille, mutta myös catering- sekä ohjelmapalveluyrityksille, Kivisaari sanoo.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin kello 23 saakka.

Lue seuraavaksi