1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote)

Essoten alueella todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa – karanteeniin asetettu viime päivinä satoja ihmisiä

Viime sunnuntaista lähtien Essoten alueella on todettu 26 koronatartuntaa.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella on todettu tiistain jälkeen kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että tartuntoja on löytynyt eri puolilta aluetta. Myös Kangasniemen yksikössä on tullut pandemiapäällikkö Hans Gärdströmin mukaan lisää tartuntoja.

Karanteeniin on Essoten alueella asetettu viime päivinä satoja henkilöitä sekä oman alueen että muualla todettujen altistusten johdosta.

Essoten alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

– Jos jotain yhtä asiaa yleisen varovaisuuden lisäksi pitää korostaa, niin se on että yksityistilaisuuksia ei nyt pidä järjestää kuin painavista syistä, esimerkiksi hautajaiset. Niistä kertyy nyt helposti suuria altistusmääriä ja myös sairastuneita, Seppälä kertoo tiedotteessa.

Essoten koronalääkärit suosittelevat myös, että keskussairaalassa sekä muissa terveydenhuollon ja vanhustenhuollon yksiköissä ei vierailtasi kuin välttämättömissä tilanteissa, esimerkiksi saattohoito- tai kriittisesti sairaan potilaan takia.