1. yle.fi
  2. Uutiset

Pelitauko koettelee Jypin entuudestaan tyhjää kassaa – toimitusjohtaja Korpela lupaa, ettei Jyp jätä kautta kesken: "Siitä ei tarvite spekuloida sen enempää"

Tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten seurauksena Jyp pelaa seuraavan kerran aikaisintaan tapaninpäivänä.

JYP (Jääkiekon Miesten Liiga)
JYPin liigajoukkue aamujäillä yt-neuvotteluiden jälkeen
Kolmen viikon pelitauon aikana Jyp pyrkii saamaan pelinsä raiteille.Isto Janhunen /Yle

Jyp oli keskiviikkona Hippoksella aamujäillä, niin kuin pelipäivänä normaalistikin. Joukkueen bussin keula ei vaan iltapäivällä kääntynyt kohti Mikkeliä.

– En ehkä eilen vielä ihan odottanut, että tämän päivän peli (Jukurit-Jyp) olisi peruttu. Nyt reagoitiin nopeasti ja toisaalta hyvä näin, toteaa Jyväskylään täksi kaudeksi palannut puolustaja Aleksi Salonen.

Aluehallintovirastolta tulleiden tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten seurauksena Jypin ottelut on peruttu 21.12. saakka. Seuraavan kerran SM-liigaa pelataan Jyväskylässä aikaisintaan tapaninpäivänä.

– Kyllähän me olisi haluttu pelata, mutta ymmärrämme tämän vallitsevan tilanteen, sanoo Jypin toimitusjohtaja Risto Korpela.

Jypin osalta väliin jää kolme koti- ja kolme vierasottelua.

– Tämä tuottaa meille ongelmia kassavirran suhteen. Ne vähäisemmätkin ottelutuotot mitä tälla kaudella ollaan saatu jää nyt saamatta, sanoo Risto Korpela.

Seura on karsinut kuluja muun muassa leikkaamalla pelaajien palkkoja ja lomauttamalla valmentajansa.

Heikoin kauden avaus tällä vuosituhannella

Kautta on ottelua vaille ensimmäinen kolmannes takana ja Jyp on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Edellisistä 13 ottelusta joukkueella on ainoastaan yksi voittoa ja pudotuspelipaikkaan matkaa seitsemän pistettä.

– Kyllä siinä varmaan tietyt kipukohdat pelaamisessa on ollut. Meillä ei ole ollut selkeyttä mikä se meidän juttu on. Tämä kaikki muukin tilanne on heijastunut varmasti myös kentälle, sanoo Jypin valmennusryhmään lomautusten myötä noussut Jussi Tupamäki.

Jypin kauden avaus on pisteillä mitattuna ollut jopa kuluneen vuosituhannen heikoin. Jypin 19 ottelun saldo on 17 pistettä. Edellisen kerran kausi on Jyväskylässä päättynyt runkosarjaan keväällä 2007.

Kolmen viikon tauon Jyp käyttää harjoitteluun.

– Meille tämä tuli hyvään hetkeen. Saadaan niin sanottu aikalisä tähän hommaan, ja saadaan parsittua niitä pelillisiä reikiä kasaan, näkee puolustaja Aleksi Salonen.

– Nyt meillä on oikeasti aikaa harjoitella. Pelejä on ollut niin paljon, että minkäänlaisten muutosten tekeminen yksittäisillä harjoituksilla on todella hankalaa, sanoo valmentaja Jussi Tupamäki.

Kausi ei ole jäämässä Jypin osalta kesken

Lomautettujen valmentajien Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen on määrä palata takaisin penkin taakse vuoden vaihteen jälkeen. Sen tiedon varassa on myös nykyinen valmennusryhmä.

– Eiköhän seura tee siitä ratkaisun, ja siitä asiasta tulee ulospäin tietoa kun siitä varmuus on, asettelee Tupamäki sanojaan.

Toimitusjohtaja Korpelan mukaan jo tehdyillä taloudellisilla toimenpiteillä Jyp selviää vuoden vaihteeseen saakka.

– Ei näillä toimenpiteillä välttämättä selvitä siitä eteenpäin. Nyt täytyy taas katsoa mitä tapahtuu ja miten maailma muuttuu, ja tehdä sitten uusia ratkaisuja, sanoo Korpela.

Vähintäänkin kahvipöydissä on spekuloitu syksyn aikana, pystyykö Jyp ylipäänsä viemään tukalan taloudellisen tilanteen vuoksi kauden loppuun asti. Sen spekulaation toimitusjohtaja Korpela lopettaa lyhyeen.

Pelaako JYP kauden loppuun asti?

Pelaa. Siitä ei tarvite spekuloida sen enempää, toteaa Korpela.

Lue seuraavaksi