1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulut

Sarkolan koulun rakentaminen alkaa Kouvolassa – urakoitsijalta edellytetään tarkkaa laadunhallintaa ja kahden työttömän työllistämistä

Koulu valmistuu opetuskäyttöön syksyllä 2022.

koulut
alustava visualisointi sarkolan koulusta
Sarkolan kouluun tulee tilat 350 oppilaalle. Kuva on alustava havainnekuva.Lehto Tilat oy

Kouvolan kaupunki on solminut urakkasopimuksen Sarkolan uuden koulun rakentamisesta. Urakoitsijaksi valikoitui Lehto Tilat oy, joka vastaa sekä koulun suunnittelusta että rakentamisesta.

Kouvolan kaupunki kuvailee tulevaa koulua arkkitehtuuriltaan näyttäväksi ja raikkaaksi, mutta rakenneratkaisultaan perinteiseksi, sillä koulusta tulee betonirunkoinen.

Kaksikerroksisen koulun sisätiloihin tulee muunneltavia oppimistiloja ja avara eteisaula. Piha-alueet suunnitellaan niin, että ne kannustavat liikkumaan.

– Uudet tilat mahdollistavat luovat ja joustavat opetusjärjestelyt sekä erilaisten koulun tilaisuuksien ja produktioiden järjestämisen, kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi sanoo kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin mukaan koulussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja hiilijalanjälkeen. Koulun rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021, ja koulu valmistuu opetuskäyttöön syksyllä 2022.

Kaupunki edellytää laadunhallintaa ja pitkäaikaistyöttömien työllistämistä

Kaupunki valitsi urakoitsijan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä. Mukaan haki viisi urakoitsijaa, joita kolme eteni neuvotteluihin.

Erilaisista vaihtoehdoista keskusteltiin jo ennen tarjouspyynnön julkaisemista, ja suunnitelmia voidaan hioa vielä sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Kaupunki edellyttää urakoitsijalta hyvää laadunhallintaa ja kosteudenhallintaa rakentamisen aikana. Lisäksi kiinnitetään huomiota työllisyysvaikutuksiin.

Urakoitsijan täytyy työllistää rakentamisen aikana kaksi pitkäaikaistyötöntä mieluiten Kouvolasta. Kaupunki edellyttää myös raportointia niin paikallisten aliurakoitsijoiden käyttämisestä kuin toteutuneista työtunneistakin.

Kouvola on varannut kouluhankkeeseen yhteensä 11,5 miljoonaa euroa vuosille 2020–2022. Lehto Tilojen urakkasumma on vajaat 11,1 miljoonaa euroa eli hieman alle kustannusarvion.

Lue seuraavaksi