1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. influenssarokotteet

Jyten alueella inluenssarokotteen saavat enää riskiryhmäläiset – ajanvaraus on suljettu rokotteen suuren kysynnän vuoksi

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaista yli 24 000 on saanut influenssarokotuksen tänä syksynä.

influenssarokotteet
Influenssarokotuspiikki
Influenssarokotteet loppuivat monella paikkakunnalla ennen joulua. Kuvituskuva. Jarkko Riikonen / Yle

Terveysasemilla annettavien aikuisten influenssarokotusten sähköinen ajanvaraus on suljettu Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.

Ajanvaraus on suljettu rokotteiden suuren kysynnän ja niiden rajallisen saatavuuden vuoksi. Rokotusaikoja ei voi enää myöskään varata puhelimitse.

Kaikki aikansa sähköisesti tai puhelimitse 30.11. mennessä varanneet, THL:n kriteerit täyttävät riskiryhmäläiset saavat rokotteen. Heihin ollaan terveysasemilta yhteydessä joulukuun puoliväliin mennessä.

Tammikuussa Jytessä arvioidaan seuraavan kerran, minkä verran rokotteita vielä on jäljellä.

Jos kuuluu riskiryhmään ja haluaa rokotteen, rokotetta kannattaa kysyä seuraavan kerran vasta tammikuun puolivälissä omalta terveysasemalta.

Neuvoloissa ei Jyten alueella ole enää erillisiä rokotuspäiviä, sillä ne on peruttu rokotteiden vähyyden takia. Neuvoloissa on myös jouduttu tiukentamaan kriteerejä siitä, keitä rokotetaan.

Rokotteen saaminen myöhemmin voi olla mahdollista, mikäli niitä vielä jää jäljelle. Tilannetta tarkastellaan Jytessä sen mukaan, kuinka paljon rokotetta on saatavilla.

Tähän mennessä Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaista yli 24 000 on rokotettu.

Influenssarokotteiden kysyntä on ollut tänä syksynä poikkeuksellisen suurta. Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten rokotusten ajanvaraus ruuhkautui jo alkumetreillä.

Lue seuraavaksi