1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tukiperhe

Voisitko leikkiä, pelata ja ulkoilla lapsen kanssa? Keski-Suomessa tukiperhettä jonottaa yli sata lasta

Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö järjestää uusille tukiperheille valmennuksen.

Tukiperhe tarjoaa lapselle ihan tavallista ja turvallista arkea keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Keski-Suomessa on jälleen pulaa lasten tukiperheistä. Tukiperhettä jonottaa tällä hetkellä noin 150 lasta. Kaikkein eniten tukiperhettä tarvitsevat Keski-Suomessa 3-12-vuotiaat lapset.

Lapselle pyritään etsimään tukiperhe esimerkiksi silloin, kun lasten omien vanhempien voimat tai tukiverkot ovat vähissä.

Tukiperhe voi olla ihan tavallinen perhe (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi), joka tarjoaa lapselle tavallista ja turvallista arkea keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa.

Sosiaalityöntekijä Jenna Rahikainen Keski-Suomen sijaishuoltoyksiköstä kertoo, että lapsen kanssa voi leikkiä, pelata, ulkoilla ja puuhata yhdessä.

Tukiperheen vanhemmat ovat yleensä 25-65-vuotiaita. Heillä tulisi olla vakaa elämäntilanne.

Tukiperhe voi olla kahden vanhemman lapsiperhe, yksinhuoltajaperhe, yksinasuva aikuinen, lapseton pariskunta tai esimerkiksi henkilö, jonka omat lapset ovat jo aikuisia.

Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö valmentaa tukiperheet tehtäväänsä.

Seuraava valmennus alkaa tammikuussa 2021. Valmennus on kahtena lauantaina ja toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa kokonaan etäyhteyksin. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan valmennukseen.

Tukiperhetoiminta on tukiperheelle vapaaehtoistyötä, mutta siitä maksetaan pieni palkkio ja kulukorvausta.

Lue myös:

Tukiperhe auttaa sekä lasta että vanhempia, osoittaa ensimmäinen aiheesta tehty suomalainen väitös