1. yle.fi
  2. Uutiset

Mari Leppänen valittiin Turun arkkihiippakunnan piispaksi – katso vastaehdokkaansa sadalla äänellä voittaneen ensikommentit videolta

Hiippakuntadekaani Mari Leppänen sai 565 ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen 467 ääntä.

piispat
Mari Leppänen valittiin Turun arkkihiippakunnan piispaksi
Mari Leppänen valittiin Turun arkkihiippakunnan piispaksi

Mari Leppänen on Turun arkkihiippakunnan uusi piispa. Valinta ratkesi torstaina järjestetyllä toisella äänestyskierroksella.

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Leppänen sai 565 ääntä ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen 467 ääntä. Leppänen sai näin 54,6 prosenttia annetuista äänistä. Tulos vahvistuu perjantaina tarkistuslaskennan jälkeen.

Äänioikeutettuja olivat hiippakunnan papit ja lehtorit sekä vastaava määrä seurakuntien valitsemia maallikkojäseniä.

Toinen äänestyskierros tarvittiin, koska marraskuussa kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta annetuista äänistä. Jatkoon selvisivät kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta. Leppäsen äänisaalis oli tuolloin 357 ja Lehikoisen 327.

Mari Leppänen on 42-vuotias. Hänet vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntaavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa ja pappina Liedon seurakunnassa.

Piispan vastuualueeseen kuuluu 42 arkkihiippakunnan seurakuntaa Paimion, Nousiaisten, Ala-Satakunnan ja Porin rovastikunnissa.

Turun arkkihiippakunnan nykyinen piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle tammikuun lopussa. Uusi piispa vihitään virkaansa 7. helmikuuta Turun tuomiokirkossa.

Keskustele aiheesta Yle Tunnuksella. Kommentointi sulkeutuu 4.12. kello 23.

Aiheesta aiemmin:

Jouni Lehikoisesta tuli kirkkoherra, joka jalkautuu pubeihin ja baareihin: "Tärkeintä on olla tarjolla, mutta ei tyrkyllä"

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokkaat Jouni Lehikoinen ja Mari Leppänen kohtasivat Turun tuomiokirkossa – katso tallenne keskustelusta

Mari Leppänen ja Jouni Lehikoinen Turun piispanvaalin toiselle kierrokselle

Lue seuraavaksi