Hyppää sisältöön

Kokoomuksen kannatusluisu yllätti pirkanmaalaisen puoluevaikuttajan – piirihallitusta johtava Aleksi Jäntti etsii syytä räksyttävästä oppositiopolitiikasta

Kuntavaaleissa kokoomus uskoo hyvään tulokseen.

Perussuomalaiset ja SDP kamppailevat nyt hyvin tasaväkisinä suosituimman puoleen asemasta. Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle

Ylen tuoreen kannatusmittauksen lukuja on tavattu tarkkaan eri puolueissa myös Pirkanmaalla. Perussuomalaiset on noussut SDP:n ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi, mutta kookoomus vajoaa edelleen.

Pirkanmaan kokoomuksen piirihallituksen puheenjohtaja, Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti sanoo, että kannatusluisun jatkuminen oli yllätys ja pettymys. Hän arvioi, että syynä voi olla viime aikoina harjoitettu räksyttävä opposiopolitiikka, joka ei Jäntin mukaan sovi kokoomukselle

– Tavallaan tultiin pitkän hallitustaipaleen jälkeen oppositioon ja ei oikein tiedetty miten siellä toimitaan. Ja sitten toimittiin tyypilliseen viimeaikaiseen oppositiopolitiikan tyyliin ja itse olen tehnyt semmosen johtopäätöksen, että se ei vaan toimi.

Jäntti sanoo alkuun ajatelleensa, että kokoomus ei tule pärjäämään oppisitiossa sen takia, että jokainen poliitikko pyrkii olemaan valtiomies eikä riittävästi haasta hallitusta. Hän sanoo kuitenkin pyörtäneensä päätöksensä.

– Olen todennut, että kyllä meidän täytyy asiaperustein, sinnikkäästi ja sitkeästi tuoda tulevaisuuskuvaa, joka luo uskoa ja joka on mahdollista toteuttaa – sen sijaan että otettaisiin kantaa yksittäisiin päivänpolitiikan kysymyksiin ja niissä sitten räksytettäisiin.

Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä Jäntti ei halua yksittäisestä kannatusmitauksesta tehdä. Esimerkiksi kevään kuntavaaleihin kokoomus lähtee toiveikkaana. Jäntti uskoo, että puolue pitää paikkansa suurimpana kuntapuolueena.

_ Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla._

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.