1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote)

Essoten alueella 11 uutta koronatartuntaa – tartuntoja muun muassa Otavan Opistolla

Sairaanhoitopiiri-kuntayhtymä kertoo, että osastohoidossa olevien potilaiden määrä on kasvussa ja tämä kuormittaa runsaasti terveydenhuoltoa.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote)
Päivystyksen ovi Mikkelin keskussairaalassa
Jouni Vauhkonen / Essote

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueelta on todettu (siirryt toiseen palveluun) 11 uutta koronatartuntaa.

Mikkelistä positiivisia koronatestin tuloksia on löytynyt viisi, Pieksämäeltä neljä ja Kangasniemeltä kaksi.

Yksi tartunnoista on löytynyt Mikkelin Urheilupuiston koulusta. Altistuneet asetetaan karanteeniin torstain kuluessa.

Tämän lisäksi tartuntoja on todettu Otavan opistolla. Altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut lisäksi Suonsaaren vastaanottokeskuksessa.

Tartunnanjäljitys on onnistunut Essoten mukaan korkealla prosentilla ja tartunnat ovat löytyneet pääosin olemassa olevista tartuntaketjuista.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että osastohoidossa olevien potilaiden määrän kasvaessa vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan sekä ei-kiirrellistä hoitoa siirtämään.

Koronatestien tuloksien saaminen nopeutuu

Sairaanhoitopiiri-kuntayhtymästä kerrotaan, että koronatestin tuloksen saaminen tulee nopeutumaan lähiaikoina.

Keskussairaalassa sijaitsevaan Islabin laboratorioon saatu uusi tutkimuslaite on nyt koekäytössä. Laitteen ansiosta laboratorion koronanäytteiden vuorokautinen tutkimuskapasiteetti nousee 300-400:aan. Nyt Mikkelissä voidaan testata enimmillään sata näytettä vuorokaudessa.

Tällä hetkellä osa näytteistä lähetetään Islabin Kuopion laboratorioon ja Elintarvikevirastoon, joista tuloksen saaminen kestää noin vuorokauden. Mikkelin laboratorion testitulokset valmistuvat muutamien tuntien kuluessa.

Uuden laitteen käyttöönotto tapahtuu sairaanhoitopiirin arvioiden mukaan vielä ennen vuodenvaihdetta.

Lue seuraavaksi