1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kahdeksan uutta tartuntaa molemmissa pohjalaisissa sairaanhoitopiireissä – Seinäjoella uusia tartuntaketjuja, alakoulussa ja päiväkodissa altistus

Pohjalaiset sairaanhoitopiirit kertoivat tänään yhteensä 16 uudesta tartunnasta.

Koko epidemian aikana Etelä-Pohjanmaalla on todettu 337 ja Pohjanmaalla 1 111 tartuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tänään kahdeksasta uudesta koronavirustartunnasta. Osa tartunnoista on lähtöisin ulkomailta. Myös uusia tartuntaketjuja on todettu Seinäjoella.

Seinäjoen kaupunki tiedotti torstaina illansuussa, että Marttilan koulussa ja Satulinnan päiväkodissa on todettu joukkoaltistus. Kolme luokkaa ja kaksi eskariryhmää ovat altistuneet. Altistuneet asetetaan karanteeniin ensi viikon puoliväliin saakka. Terveydenhuollon henkilöstö on yhteydessä asianosaisiin. Koulutoiminta jatkuu etäopetuksena.

Etelä-Pohjanmaalla tartunta on varmistettu koko epidemia-aikana 337 henkilöltä. Koronan takia osastohoidossa on tällä hetkellä seitsemän potilasta.

Etelä-Pohjanmaalla tutkittiin eilen lähes 640 näytettä.

Etelä-Pohjanmaan kahden viikon ilmaantuvuusluku on vajaa 62 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Pohjanmaan ilmaantuvuusluku 21

Myös Vaasan sairaanhoitopiirissä on eilen todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on kirjattu kaikkiaan 1 111.

Torstaina maakunnassa otettiin lähes 250 näytettä. Pohjanmaan testitulosten saannissa on edelleen viivettä muiden alueiden testiruuhkien vuoksi.

Kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden on nyt 21 Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Molemmat sairaanhoitopiirit ovat epidemian kiihtymisvaiheessa.

Voit lukea lisää oman maakuntasi tilanteesta täältä.

Artikkeliin lisätty 3.12. klo 16.33. Marttilan koulun ja Satulinnan päiväkodin altistus.