1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopiossa joukkoaltistuminen koronavirukseen työpaikalla – tartuntaketjun selvitys meneillään

Kuopiossa on todettu kaksi ja Varkaudessa kolme uutta koronatartuntaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan. 

koronavirus
Suojavarusteisiin sonnustautunut sairaanhoitaja ottaa näytettä autossa istuvan henkilön nenästä koronatestipisteellä.
Pohjois-Savossa on kirjattu viisi uutta koronatartuntaa THL:n tilastoon. Arkistokuva. Mika Halme / Yle

Kuopion kaupunki tiedotti torstaina puolen päivän jälkeen, että yhden joukkoaltistumiseen johtaneen koronatartunnan selvitystyö on meneillään. Tartunta todettiin työpaikallaan lähitöissä olleella ihmisellä.

Myöhemmin torstaina Kuopion kaupunki ilmoitti, että joukkoaltistuminen on tapahtunut Kuopion kaupunginorkesterin maanantaisissa harjoituksissa. Karanteeniin on asetettu 40 orkesterin sisäisiin harjoituksiin osallistunutta. Karanteeni jatkuu 11. joulukuuta saakka.

Koko maakunnassa on kirjattu viisi uutta koronatartuntaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon.

Keskiviikkona tartuntatautirekisteriin kirjattiin viisi koronatartuntaa Rautalammilta. THL:n tilastossa voi olla viivettä.

THL:n ylläpitämän koronakartan mukaan (siirryt toiseen palveluun) Pohjois-Savossa on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana 80 koronatartuntaa. Kartan luvut perustuvat tartuntatautirekisteriin.

Pohjois-Savossa koronaepidemia on edelleen perustasolla, mutta voimassa on kokoontumisia koskevia rajoituksia ja suosituksia. Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki yli 50 osallistujan yleisötilaisuudet ja kokoukset.

Alueellinen työryhmä suosittaa lisäksi, ettei myöskään yksityistilaisuuksina järjestettäisi yli 50 ihmisen kokoontumisia. Pienissä tiloissa suositellaan välttämään yli 10 ihmisen kokoontumisia.

Työryhmä suosittelee, että myös kouluissa ja oppilaitoksissa yläkoulusta alkaen olisi hyvä käyttää maskia.

Pohjois-Savossa on edelleen voimassa suositus kasvomaskin käyttämisestä julkisessa liikenteessä sekä kaikissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu.

Kaksi uutta koronakuolemaa KYSin erityisvastuualueella

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on kirjattu kaksi uutta kuolemantapausta koronavirukseen sairastumisen seurauksena.

KYSin erityisvastuualueella on kuollut yhteensä 33 koronapotilasta. Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue kattaa Pohjois-Savon lisäksi Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen.

Koko Pohjois-Savossa koronatartuntoja on todettu nyt yhteensä 423.

Lue seuraavaksi