1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Alueellinen koronaryhmä tiukentaa kokoontumissuositustaan: vain 10 hengen tilaisuuksia voi järjestää – toiveena myös sulkea uimahallit ja siirtää harrastukset ulos

Uusia koronatartunta Soiten alueella on todettu kolme.

koronavirus
Kuvassa on koronavirustestestausasema Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella kokoontumissuositus tiukkenee entisestään koko maassa pahentuneen koronatilanteen takia.

Alueellinen koronaviranomaisryhmä suosittelee nyt, että jatkossa alueella järjestettäisiin vain korkeintaan 10 ihmisen yksityistilaisuuksia. Kokkolan kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontuu iltapäivällä päättämään, miten se reagoi kiristyneisiin suosituksiin.

Myös muihin alueen suosituksiin tulee sosiaali- ja terveysministeriöltä saadun ohjeen mukaan huomattavia kiristyksiä.

Esimerkiksi harrastukset toivotaan siirrettävän ulos tai järjestettävän etänä, jos mahdollista.

Puolestaan lasten ja nuorten harrastukset, joissa ryhmäkoko pysyy alle 20:ssä, voidaan viranomaisryhmän mukaan toteuttaa, jos turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt toteutuvat.

Muu lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan siirrettäväksi kokonaan ulos.

Työryhmä suosittelee myös, että työväen- ja kansalaisopistojen sekä taiteen perusopetuksen kausi päätetään tai siirretään etäopetukseen. Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat toivotaan suljettavan, mutta nuorisotilat voidaan pitää auki erityisjärjestelyin.

Kirjastoissa suositellaan järjestämään vain lainaustoimintaa. Kirjastoautot ja lehtienlukusalit toivotaan laitettavan tauolle.

Hallitus tiukensi torstaina myös ravintoloiden rajoituksia. Tiukemmat rajoitukset koskevat muun muassa Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntia.

Kolme uutta tartuntaa alueella

Torstaina Soiten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Sairastumiset liittyvät aiempaan tartuntaketjuun.

Tällä hetkellä kaksi tartunnan saanutta on sairaalahoidossa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa.

Pandemian aikana sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 141 koronavirustartuntaa.

Lue täältä (siirryt toiseen palveluun)Soiten uudet ajantasaiset suositukset.

Lue seuraavaksi