Hyppää sisältöön

Vaalassa rakennetaan ennätystahtiin – julkisten miljoonahankkeiden lisäksi myös yksityiset innostuneet rakentamaan

Kunta rakentaa noin 8 miljoonan euron hyvinvointikeskuksen, ja valtion vankilahanke maksaa lähes 40 miljoonaa euroa.

Vaalan kunnanjohtaja Miira Raiskila iloitsee isoista rakennushankkeista, mutta myös siitä, että yrityksetkin ovat rohkaistuneet laajennustöihin. Kuva: Timo Nykyri/Yle

Vaalan kunta valmistautuu historiallisen isoihin investointeihin.

Ensi vuonna on alkamassa niin uuden hyvinvointikeskuksen kuin vankilankin rakentaminen. Valtion vankilahankkeen kustannusarvio on noin 37,5 miljoonaa euroa, ja kunnan valmistelevat työt uudella tontilla alkavat kevään kuluessa, kertoo kunnanjohtaja Miira Raiskila.

– Juuri viime viikolla sain tietää, että kunnan liittymä- ja infratöiden pitäisi olla tontilla valmiina 10 kuukauden kuluttua.

Raiskilan mukaan kunnan työt alkavat keväällä. Vankila siirretään Pelson alueelta lähemmäs kuntakeskustaa, ja uusien tilojen pitäisi olla käytössä 2023-24.

Hyvinvointikeskus puolestaan on kunnan oma hanke, jonka kustannukset ovat noin 8 miljoonaa euroa. Kilpailutus alkaa tammikuun alussa, ja täälläkin rakentamaan pitäisi päästä keväällä, kertoo kunnanjohtaja Miira Raiskila.

Isot hankkeet ja etenkin vankilan muutto näkyvät myös muutoin Vaalan rakennushankkeissa. Raiskilan mukaan rakennuslupien käsittely on paikoin ruuhkautunut, kun myös yrittäjät ovat lähteneet tekemään laajennus- ja uudisinvestointeja.

– Nosturit ja maansiirtokoneet ovat mukava näky kunnantalon ikkunasta näin maaseutukunnassa, Raiskila naurahtaa.

_ Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla._

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.