1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen Rauhaniemen sairaalassa koronavirustartuntoja – sairastuneissa sekä potilaita että hoitajia

Myös Koukkuniemen vanhainkodissa on useita tartuntoja työntekijöillä.

Pirkanmaa
Rauhaniemen sairaala
Miikka Varila / Yle

Tampereella Rauhaniemen sairaalan osastolla on todettu koronavirustartuntoja potilailla ja henkilökunnan jäsenillä. Tartuntoja on torstaihin mennessä todettu yhteensä seitsemän, kertoo Tampereen kaupunki.

Sairastuneita potilaita on kolme ja työntekijöllä tartuntoja on neljä. Kolme potilasta on altistunut.

Palvelujohtaja Mari Patrosen mukaan sairaalassa on tehty järjestelyjä tapauksen vuoksi.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että koronatartuntoja on todettu kolmella Rauhaniemen sairaalan potilalla. He siirtyvät Hatanpään sairaalaan.

– Lisäksi kolme potilasta on altistunut. Heidät voidaan eristää osastolla. Rauhaniemen sairaalaan tullaan ensi viikolla perustamaan koronavirustartunnan saaneiden potilaiden hoitoon keskittyvä osasto.

Yle kertoi eilen, että Tampereella on todettu tartuntoja työntekijöillä Koukkuniemen vanhainkodissa ja Rauhaniemen sairaalassa. Tuolloin työntekijöiden tartuntoja kerrottiin olleen yhteensä seitsemän. Kaupungin mukaan vanhuksia ei ollut altistunut.

Palvelujohtaja Mari Patrosen tilanne on vakava, ja se on otettu vakavasti. Patronen kiittää Rauhaniemen sairaalan henkilökuntaa hyvästä toiminnasta.

– Työntekijöillä on koko ajan ollut kirurgiset suunenäsuojaimet ja visiirit käytössä. Kaikki ohjeet ja toimenpiteet ovat menneet juuri niin kuin on yhdessä sovittu.

Lue myös: Koukkuniemen vanhainkodin ja Rauhaniemen sairaalan työntekijöillä koronatartuntoja – altistuneissa ei vanhuksia

Potilaiden tartunnoista kertoi ensimmäisenä Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Kaupungin mukaan tarvittavat toimenpiteet osastopotilaiden suojaamiseksi on suunniteltu yhdessä Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektioyksikön kanssa.

– Potilaiden ja henkilökunnan tilannetta selvitetään tartunnan varalta. Tartunnan saaneet ja tartunnalle altistuneet hoidetaan erillään muista potilaista. Kyseisellä osastolla hoidettavien potilaiden omaisia informoidaan tilanteesta, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Yksi osasto on toistaiseksi suljettu uusien potilaiden sisäänotolta. Rauhaniemeen avataan viikon 50 aikana koronavirustartunnan saaneiden potilaiden hoitoon keskittyvä osasto.

Vierailut Rauhaniemen sairaalan osastoilla on kielletty lukuun ottamatta saattohoidossa olevia ja kriittisesti sairaita potilaita.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi