Englannin Bristolin lähellä iso räjähdys vedenkäsittelylaitoksella – neljä kuollut, yksi loukkaantunut

Räjähdys tapahtui teollisuusalueella Avonmouthissa.

Englannin Bristolin lähellä iso räjähdys varastorakennuksessa
Englannin Bristolin lähellä iso räjähdys varastorakennuksessa

Englannin Avonmouthissa tapahtuneessa räjähdyksessä on kuollut neljä ihmistä. Lisäksi räjähdyksessä loukkaantui yksi, poliisi kertoi brittimedioiden (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Kuolleista kertoi ensin The Times -lehden toimittaja Will Humphries Twitterissä.

Räjähdys on tapahtui Wessex Water -vedenkäsittelylaitoksen tiloissa. Humphriesin mukaan työntekijät olivat työskentelemässä kemikaalitankin äärellä, kun räjähdys tapahtui.

Tankissa oli ilmeisesti biosolidia eli kiintoainetta, jota otetaan talteen jätevedenkäsittelyssä. Kiintoainetta käytetään lannoitteena.

BBC:n mukaan kolme kuolleista työskenteli vesilaitoksella ja neljäs kuollut oli urakoitsija. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity epäilyä terrorismista.

Hätäkeskus sai tiedon tapauksesta kello 11.22 paikallista aikaa. Paikalla oli paljon poliiseja, pelastushenkilökuntaa ja muun muassa pelastushelikopteri.

Kuva: Harri Vähäkangas / Yle

Paikallisen radiokanavan toimittaja kertoi aiemmin päivällä Twitterissä, että tie Avonmouthin kierrätyskeskukselle on suljettu.

Toimittaja kertoi Twitterissä julkaistulla ääninauhalla, etteivät onnettomuuden tuhot näytä hänen mielestään kovin vakavilta. Toimittajan mukaan näyttää siltä, että yhden rakennuksen katto on osittain hajonnut räjähdyksen voimasta.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) lähistöllä ollut henkilö on sanonut kuulleensa "todella kovan räjähdyksen", joka "vavisutti rakennuksia". Toisen silminnäkijän mukaan paikan päälle ajoi noin 10 ambulanssia.

Avonmouth on Bristolin esikaupunkialue.