1. yle.fi
  2. Uutiset

Perjantaina voi tupruttaa paikoin jopa 10 senttiä lunta – ajokeli on lumisateiden vuoksi huono

Joulukuun sää jatkuu lauhana.

Talvisää
Jalankulkijoita lumisella kadulla.
Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä perjantaina. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen länsiosaan saapuu perjantaina lumisateita. Länsirannikolta Kainuuseen ulottuvalla alueella voi sataa päivän aikana paikoitellen jopa 5–10 senttiä lunta.

Aamulla myös etelässä on paikoitellen lumisateita. Päivän mittaan sade kuitenkin muuttuu maan länsi- ja eteläosissa rännäksi tai vedeksi.

Ylen meteorologi Jesse Heikkilän mukaan ajokeli muuttuu lumisateiden takia huonoksi perjantaina.

Ilmatieteen laitos varoittaa (siirryt toiseen palveluun) huonosta ajokelistä perjantaina Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Lauantaina Suomeen saapuu taas uusi sadealue. Silloin lumisateita on luvassa pääosin maan pohjoisosassa. Itsenäisyyspäivänä monin paikoin tulee tihkusateita.

Joulun sää yhä epävarma

Loppuviikon sää pysyttelee lauhana. Perjantaina lämpötila on monin paikoin lähellä nollaa tai hieman sen yläpuolella. Lauantaina lämpötila kohoaa laajemmin nollan yläpuolelle. Lämpötilan nollaraja on noin Oulun korkeudella.

Joulun ajan säästä on vielä liian aikaista sanoa mitään varmaa. Tilastojen mukaan on todennäköistä, että valkoinen joulu saataisiin ainakin Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Lue myös:

Kulunut syksy oli paikoitellen mittaushistorian lämpimin – myös sateita saatiin runsaasti

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi