1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. itsenäisyyspäivät

Korona siirsi itsenäisyyspäivän vieton verkkoon – katso tästä, miten itsenäisyyttä juhlitaan Kymenlaaksossa

Koronaepidemian takia itsenäisyyspäivää juhlitaan tänä vuonna totutusta poikkeavalla tavalla.

Suomessa juhlitaan tänä vuonna 103-vuotista itsenäisyyttä. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Kymenlaaksossa tänä vuonna virtuaalisesti.

Koronatilanteen takia perinteisiä juhlia ei voida järjestää. Kunnat eivät kuitenkaan ole luopuneet itsenäisyyspäivän vietosta kokonaan, vaan fyysisten kokoontumisten tilalle on kehitetty juhlallisuuksia, joita asukkaat voivat seurata kotoa käsin.

Myöskään Linnan juhliin ei tänä vuonna ole kutsuttu vieraita. Presidentinlinnasta lähetetään kuitenkin juhlalähetys, jota voi seurata itsenäisyyspäivänä Ylen kanavilla.

Kokosimme tähän juttuun tietoa itsenäisyyspäivän tapahtumista Kymenlaaksossa.

Kouvola

Kouvolassa itsenäisyyspäivän juhlaa voi seurata sunnuntaina suorana verkkolähetyksenä. Ohjelmassa on muun muassa juhlapuheita ja musiikkiesityksiä.

Myös itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus, kunniavartio, sankarihautojen seppeleenlasku ja Puolustusvoimien tervehdys näytetään verkossa.

Kouvolan seurakunnat järjestävät itsenäisyyspäivänä myös pienempiä jumalanpalveluksia, joita voi seurata verkossa. Lisää tietoa tapahtumista ja linkit löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Kouvolan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaa voi seurata tämän linkin (siirryt toiseen palveluun) kautta sunnuntaina kello 10 alkaen.

Kotka

Kotkan kaupunki ei järjestä tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlaa.

Sen sijaan kaupunki julkaisee sunnuntaina kotkalaisten tekemän musiikkivideon Maamme-laulusta. Videolla esiintyy musiikkiluokkien oppilaita ja useiden paikallisten kuorojen laulajia.

Video julkaistaan itsenäisyyspäivänä kaupungin Youtube-kanavalla (siirryt toiseen palveluun) ja sosiaalisen median kanavissa.

Hamina

Haminassa itsenäisyyttä juhlistetaan Puolustusvoimien ja rakuunasoittokunnan tervehdyksellä, joka lähetetään lauantaina verkossa kello 19.

Alun perin tarkoituksena oli järjestää juhlakonsertti, mutta koronatilanteen takia päädyttiin lyhyempään tervehdykseen. Itsenäisyyspäivän tervehdyksen voi katsoa tästä (siirryt toiseen palveluun).

Lisäksi Haminassa järjestetään jo perjantaina pikkujoulukonsertti, jota voi seurata tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun) kello 19 alkaen.

Pyhtää

Myös Pyhtään kirkossa pidettävää itsenäisyyspäivän juhlaa voi seurata verkossa.

Verkkolähetys alkaa sunnuntaina kello 14, ja sitä pääsee seuraamaan tästä (siirryt toiseen palveluun). Ennen itsenäisyyspäivän juhlaa kello 13 kirkossa pidetään itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus, jonka voi katsoa samasta linkistä.

Pyhtään Pyhän Henrikin kirkko täyttää 560 vuotta tänä vuonna. Juhlavuoden ja itsenäisyyspäivän kunniaksi kirkko valaistaan viikonloppuna.