1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymenlaakson molemmissa sairaaloissa todettu koronatartunta työntekijällä – altistuneiden työntekijöiden määrä nousi 30:een

Kymsoten mukaan potilaita ei ole altistunut tartunnoille.

koronavirus
Kymenlaakson keskussairaala
Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa ainakin 13 työntekijää on altistunut koronavirukselle. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Sekä Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa että Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa on torstaina todettu koronavirustartunta työntekijällä.

Molemmissa sairaaloissa muuta henkilökuntaa on altistunut virukselle.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Kymenlaakson keskussairaalassa on altistunut 13 työntekijää ja Pohjois-Kymen sairaalassa 17 työntekijää.

Aiemmin Kymsote tiedotti, että Pohjois-Kymen sairaalassa oli altistunut kaksi työntekijää. Tilanteen selvittelyn myötä altistuneiden määrä nousi perjantai-iltapäivänä 17:ään.

Kymsoten mukaan potilaita ei ole altistunut tartunnalle.

Molemmat tartunnat liittyvät samaan tartuntaketjuun ja tartunnat on saatu vapaa-ajalla.

Pohjois-Kymen sairaala
Pohjois-Kymen sairaalassa altistuneiden työntekijöiden määrä on noussut 17:ään. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Altistumisten takia Pohjois-Kymen sairaalassa on jouduttu vähentämään osastopaikkoja. Kymenlaakson keskussairaalassa yhden osaston potilaat on siirretty toiselle osastolle. Lisäksi perjantaille suunnitellut tekonivelleikkaukset on peruttu osastopaikkojen vähentymisen takia.

– Vaikutuksia on lähinnä kiireettömään hoitoon, ja ne pyritään pitämään mahdollisimman vähäisinä. Vaikutukset ulottuvat tämänhetkisten tietojen mukaan ensi viikon puoliväliin, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo sähköpostitse.

Hoitajia siirtyy osastolta toiselle

Kymsote voi paikata henkilöstöpulaa esimerkiksi peruuttamalla kiireetöntä hoitoa Kymenlaakson keskussairaalassa.

Viikonloppuisin osastoilta yleensä kotiutuu paljon potilaita, joten sairaalaan jääviä potilaita voidaan siirtää muille osastoille. Myös hoitajia voidaan siirtää osastolta toiselle.

– Normaalitilanteessakin on tavallista, että hoitajat voivat työskennellä vuoronsa toisella osastolla, jos naapurissa on ruuhkaa ja omalla osastolla väljempää. Sijaisia käytetään saatavuuden mukaan, Marja-Liisa Mäntymaa kertoo.

Mäntymaan mukaan Kymsoten henkilökunnan ohjeistuksia ei ole koronatapauksen johdosta muutettu.

– Ohjeiden tarkkaa noudattamista niin potilastyössä, hoitotilanteiden ulkopuolella kuin vapaa-ajalla tähdennämme päivittäin ja viikottain.

Kymsote on suoraan yhteydessä potilaisiin, joiden hoidot peruuntuvat tai siirtyvät.

Tekstiin lisätty johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan kommentit 4.12.2020 kello 13.17 ja kello 15.36. Tekstiin päivitetty altistuneiden lukumäärä 4.12.2020 kello 14.22.

Lue seuraavaksi