1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

Päijät-Hämeen lukiolaiset etäopetukseen maanantaista alkaen

Hyvinvointiyhtymä suosittaa Päijät-Hämeen lukioita ja ammattioppilaitoksia siirtymään etäopetukseen maanantaista alkaen lukukauden loppuun saakka.

Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Hyvinvointiyhtymä antoi suosituksensa tänä aamuna keskusteltuaan asiasta sivistystoimen kanssa. Vaikka kyseessä on suositus aikovat ainakin kaikki Lahden lukiot siirtyä etäopetukseen.

- Kyllä siirrytään eli lukiot siirtyy nyt maanantaista alkaen ja ovat koko tämän lukukauden loppuun sinne joululomaan asti etäopetuksessa, kommentoi Lahden kaupungin lukiojohtaja Heikki Turunen.

Turusen mukaan asia ei tullut yllätyksenä ja lukiossa on hyvä valmius siirtyä etäopetukseen. Toimenpiteellä myös rauhoitellaan niitä joita koronan kiihtyminen on huolettanut.

- Tällä nyt varmistetaan ettei mitään yllättävää tapahdu loppuvuodesta ja myös rauhoitetaan niin oppilaita kuin opettajiakin. Suurin osa on ottanut ihan rauhallisesti mutta aina siellä jollakin on hätä kun ollaan tämmöisessä vaiheessa.

Nyt on Turusen mukaan myös hyvä hetki siirtyä etäopiskeluun.

- Tämä on hyvä vaihe tehdä tämmöinen kun tulee kaikkiaan viisi viikkoa ettei olla siellä lukioissa kun tulee joululomat siihen päälle.

Hyvinvointiyhtymä antoi suosituksensa vasta tässä vaiheessa vaikka epidemia on ollut jo jonkin aikaa leviämisvaiheessa jolloin kuntia suositellaan siirtymään etäopetukseen.

Yhtenä syynä tähän on johtajaylikääri Tuomo Niemisen mukaan se että lähiopetus on tarpeen useille nuorille muistakin kuin opetuksellisista syistä. Tässä vaiheessa lukuvuotta siirtyminen aiheuttaa vähemmän haittoja.

- Nyt ei ole tässä kuin kaksi viikkoa ennen joulua, järjestelyt siinä mielessä ei ollut enää mittavia, linjaa Nieminen.

Päijät-Hämeen koronatilanne on säilynyt ennallaan sitten edellisen tilannearvion. Kouluista on tullut vain vähän jatkotartuntoja.

Oppilaitosten on tarkoitus palata lähiopetukseen heti kevätlukukauden alussa.