1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Laajeneeko Kivisydän asemalle, tuleeko kaupunkiratikka? – Oulun asemanseutukaavan keskustelutilaisuuteen osallistui paljon kaupunkilaisia

Oululaiset saivat kertoa mielipiteensä asemakaavamuutoksen ensimmäisestä vaiheesta. Kaava valmistunee vuonna 2022.

Oulu
HUOM. Asemakeskusta ei enää välttämättä suunnitella arkkitehtikilpailun voittajatyön mukaisesti. Oulun asemanseudun arkkitehtikilpailu voittajatyön kuva uudenlaisesta rautatieasemasta vuodelta 2017.
Keskustelu- ja tiedotustilaisuudessa heräsi myös kysymys, säilyykö arkkitehtikilpailun voittanut näkemys matkakeskuksesta myös toteutusvaiheessa. Tervatynnyrit-työryhmä

Torstai-iltainen Oulun asemanseudun kaavoitukseen liittyvä tiedotus- ja keskustelutilaisuus keräsi poikkeuksellisen suuren määrän osallistujia, paikalla oli 70–90 henkilöä etäyhteyden päässä.

Oululaiset kysyivät kaavan ja matkakeskuksen rakentamisen aikatauluista sekä pysäköinnistä, kuten Kivisydämen mahdollisesta laajennuksesta. Lisäksi yleisöstä ehdotettiin kaupunkiratikkaa, kertoo Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki.

Ensimmäisen kaavoitusvaiheen suunnitelmat ovat nähtävillä vielä muutaman viikon ajan.

Oulun kaupungilta kerrotaan maanomistajan Senaatin toivovan, että hanke etenee nopeasti eteenpäin. Senaattti Asema-alueet haluaisi käynnistää kilpailuttamistoimet jo ensi vuoden aikana, ennen kaavan valmistumista. Lisäksi Oulun kaupungin on ratkaistava joukkoliikenteen matkustajaodotustilojen tekeminen alueelle pian.

Asemanseudun kaavamuutoksen on arvioitu olevan valmiina vuonna 2022.

Asemanseudun suunnitelmiin saattaa sisältyä myös niin sanotun tapahtuma- ja elämysareenan rakentaminen nykyisen poliisi- ja oikeustalon tontille. Toinen vaihtoehto on Raksilan urheilupisto. Areenatoimija Sepos Oy yhteistyökumppaneineen on aiemmin ollut kiinnostunut areenan rakentamisesta varsinkin poliisi- ja oikeustalon tontille. Matinheikinmukaan myös jotkin yksityiset sijoittajat ovat osoittaneet mielenkiintoa hanketta kohtaan.

Oulun kaupunki käsittelee monitoimiareenan sijoituspaikkaa ensi vuonna.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi