1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapin yliopisto

Lapin yliopisto sai uuden hallituksen – kahdeksan uutta jäsentä

Hallituksessa jatkavat Liisa Holmberg ja Hannele Niemi.

Lapin yliopisto
Lapin yliopisto
Lapin yliopisto.Antti Mikkola / Yle

Lapin yliopisto on saanut uuden hallituksen. Sen toimikausi on vuodet 2021–2023.

Jäsenistä kahdeksan on uusia.

Hallituksen ulkopuoliset jäsenet ovat Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Johanna Buchert, Saamelaisen elokuvainstituutin komissaari Liisa Holmberg, professori Hannele Niemi, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen ja Finavian liiketoimintajohtaja Olli Väyrynen.

Holmberg ja Niemi ovat olleet Lapin yliopiston hallituksessa myös päättyvällä toimikaudella, Niemi hallituksen puheenjohtajana.

Lapin yliopiston professoreita hallituksessa edustavat teollisen muotoilun professori Jonna Häkkilä taiteiden tiedekunnasta ja sosiologian professori Jarno Valkonen yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta.

Lapin yliopiston tutkijoita, opettajia ja muuta henkilöstöä hallituksessa edustavat sosiologian yliopisto-opettaja Heikki Huilaja yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta ja tutkimuspalvelujohtaja Satu Pesola Lapin yliopiston tutkimuspalveluista.

Opiskelijoita hallituksessa edustavat politiikkatieteiden ja sosiologian koulutusohjelman opiskelija Sofia Mänty yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta ja oikeustieteiden koulutusohjelman opiskelija Eemil Nuuttila oikeustieteiden tiedekunnasta. Opiskelijajäsenten toimikausi on yksi kalenterivuosi.

Lapin yliopiston hallituksessa on 11 jäsentä, joista viisi tulee yliopistoyhteisön ulkopuolelta ja kuusi yliopiston sisältä. Hallitus valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan.

Hallituksen vahvisti Lapin yliopiston yliopistokollegio torstaina.

Yliopiston henkilökuntaa edustavat jäsenet valittiin yliopiston sisäisillä vaaleilla marraskuussa. Hallituksen opiskelijajäsenet valitsi Lapin yliopiston ylioppilaskunta ja yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet yliopistokollegio.

Lue seuraavaksi