1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sairaanhoitopiirit

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sai pienimmän summan valtion korona-avustusta

Etelä-Pohjanmaan epidemia ei vielä näy avustusmäärissä, sillä avustukset jaettiin jo marraskuussa ja ne perustuvat toteutuneisiin kustannuksiin.

Seinäjoen terveyskeskuksen ja keskussairaalan Y-talon sisäänkäynti. Kuva: Hanne Leiwo / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sai maan pienimmän summan asukasta kohden, kun valtiovarainministeriö jakoi koronatukia sairaanhoitopiireille.

Etelä-Pohjanmaan summa on 30 euroa per asukas. Vaasan sairaanhoitopiiri sai 34 euroa per asukas ja Keski-Pohjanmaa 33 euroa per asukas. Keskimääräinen maksettava summa kaikille sairaanhoitopiireille oli 36 euroa asukasta kohden.

Euromääräisinä Etelä-Pohjanmaan saama summa oli runsaati 5,7 miljoonaa euroa. Vaasan sairaanhoitopiirin summa oli hieman alle 5,7 miljoonaa ja Soiten 2,5 miljoonaa euroa.

Etelä-Pohjanmaan epidemia on pahentunut vasta viime viikkoina, joten avustuksessa se ei vielä näy. Avustukset päätettiin jo marraskuun puolella ja niitä voi saada vain toteutuneisiin kustannuksiin.

Joulukuussa maksettava avustus on yleisavustus koronaepidemiasta sairaanhoitopiirille aiheutuneiden kustannusten ja alijäämän kompensoimiseksi.

Aiheesta myös: Soitelle valtion korona-avustusta odotettua enemmän: 2,5 miljoonaa euroa