1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Poliisin mukaan Oulun kaupunginvaltuuston riitaisaan kokoukseen liittyen on tehty uusia tutkintapyyntöjä

Yksi tutkintapyyntö kohdistuu Yleisradioon, jota oululainen kaupunginvaltuutettu syyttää kunnianloukkauksesta.

poliisitutkinta
Oulun poliisilaitos Hiukkavaarassa
Oulun poliisi tutkii Oulun kaupunginvaltuuston kokouksen aikaisia tapahtumia ja aiheen uutisointia. Arkistokuva.Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupunginvaltuuston marraskuisen riitaisan kokouksen ja sitä seuranneen uutisoinnin ympärillä on nyt useampi poliisille jätetty tutkintapyyntö. Yle uutisoi ensimmäisestä tutkintapyynnöstä alkuviikosta.

Tutkintapyynnön kohteena oleva oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl.) on puolestaan jättänyt myöhemmin kaksi tutkintapyyntöä, joissa molemmissa pyydetään tutkimaan mahdollista syyllistymistä kunnianloukkauksiin.

Toinen tutkintapyynnöstä kohdistuu vihreiden kaupunginvaltuutettuihin Satu Haapaseen ja Latekoe Lawson Helluun. Toinen taas Yleisradioon.

Yle kertoi alkuviikosta jutussaan Oulun kaupunginvaltuuston kokouksesta 9. marraskuuta, joka kärjistyi rumaksi riitelyksi.

Poliisi itse alun perin kertoi Ylen toimittajalle, että rikosilmoitus kohdistuisi kyseiseen kaupunginvaltuuston kokoukseen ja siinä käytyyn keskusteluun.

Tiistaina 1. joulukuuta poliisi sai Kalevan (siirryt toiseen palveluun)mukaan asiasta myöhemmin lisätietoa, minkä jälkeen toiseksi rikosnimikkeeksi kirjattiin kunnianloukkaus.

Poliisi kertoi keskivikkona 2. joulukuuta, että rikostutkinta kohdistuukin oululaisen kaupunginvaltuutetun omaan videolähetykseen ja sen sisältöön. Kyseinen tutkinnan alainen videolähetys oli käynnissä samaan aikaan kaupunginvaltuuston kokouksen kanssa.

Poliisista kerrotaan, että poliisin paikallinen johto on linjannut tällä erää, että tapausta ei kommentoida enempää.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi