Hyppää sisältöön

Ministeri Saarikko: Tapahtuma-alalle aiotaan esittää tukirahaa – "Summista on vielä mahdotonta antaa arviota"

Saarikko kertoo haluavansa tuoda tapahtuma-alan tilanteen hallituksen käsittelyyn vielä ennen joulua.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko saapui hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle Helsingissä keskiviikkona 11. marraskuuta 2020. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ilmoittaa, että koronakriisin runteleman tapahtuma-alan ongelmiin etsitään helpotusta.

Saarikko kertoi perjantaina Facebookissa (siirryt toiseen palveluun), että tapasi tänään elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n johtajan Mika Salmisen kanssa tapahtumateollisuuden, musiikkialan ja SM-liigan edustajia.

Saarikko kirjoittaa haluavansa tuoda tapahtuma-alan tilanteen hallituksen käsittelyyn vielä ennen joulua.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö tekevät hallitukselle esitykset rahallisesta tuesta tapahtuma-alalle, Saarikko kertoo, mutta ei mainitse kirjoituksessaan rahasummia.

– Summista on vielä mahdotonta antaa arviota. On ensin hahmotettava koko toimialan laajuus. Sen voin todeta, että tähän mennessä urheilu- ja kulttuurialalle kohdennetut tuet eivät tule riittämään pitkittyneeseen ahdinkoon varsinkaan, kun rajoitukset ovat kiristyneet loppuvuonna entisestään, Saarikko kertoi Ylelle puhelimitse perjantaina.

Saarikon mukaan olisi parasta, että hallitus löytäisi nopeat täsmätuet, jotka eivät edellyttäisi lakimuutoksia. Lakimuutokset tarkoittaisivat pidempää valmistelua ja eduskunnan laajaa käsittelyä ja sitä kautta tukien myöntäminen kestäisi huomattavasti pidempään, Saarikko huomauttaa.

Saarikko kertoo Facebookissa, että myös EU:n koronapaketin varoja ohjataan tukemaan luovien alojen ja tapahtuma-alan toipumista koronakriisistä.

Saarikko kirjoittaa, että tarvitaan myös ratkaisuja, joilla alalle luodaan näkymä tulevaan. Hän kirjoittaa, että rajoituksista vastaavat virastot, sosiaali- ja terveysministeriö sekä tapahtuma-alan toimijat pitää saada yhdessä rakentamaan toimintatapa ja reunaehdot, joilla tapahtumia voi järjestää kulloisenkin tautitilanteen sallimissa rajoissa.