1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauneimpien joululaulujen somelähetykseen tulossa kävijäryntäys: yli 50 000 kiinnostunutta ja miljoonatavoittavuus – "Emme osanneet arvata, kuinka kova tarve tälle oli"

Etälaulutilaisuuden suosio kertoo ihmisten yhteenkuuluvuuden tarpeesta joulun alla, arvelee Eva Wäljas Tampereen seurakunnista.

joululaulut
Kauneimmat joululaulut vihkoja
Kauneimpia joululauluja lauletaan tänä vuonna etänä. Striimit ovat osoittautuneet huippusuosituiksi.Tampereen seurakunnat

Tampereen seurakuntien kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas sai perjantaina ilahduttavan tiedon: seurakunnan masinoima yhteislaulutapahtuma oli tavoittanut Facebookissa peräti 100 000 ihmistä.

– Sitten katsoin tarkemmin ja huomasin, että oikea lukema on miljoona! Emme osanneet arvata, kuinka kova tarve tälle oli.

Koronavirus on pakottanut ihmiset etäälle toisistaan, eikä perinteisiä joulumielen tuovia yhteislaulutilaisuuksiakaan voida järjestää. Tampereen seurakunnat päätti vastata tarpeeseen lähettämällä kauneimmat joululaulut suorana lähetyksenä Facebook-sivuillaan ja Messukylän kirkon Youtube-kanavalla.

Lähetysten suosio on lyönyt järjestäjät ällikällä: lauantaina tapahtumaan oli ilmoittautunut vajaat kolme tuhatta ihmistä ja kiinnostuneita oli yli 50 000.

– Ihan mieletön näkyvyys siihen nähden, että olemme käyttäneet markkinointiin peräti kahdeksan euroa, Eva Wäljas iloitsee.

Perinteiset joulun tienoon yhteislaulut ovat tuoneet perinteisesti yhteen nuoret ja vanhat. Eva Wäljas arvelee etälaulutilaisuuden suosion liittyvän koronarajoitusten kanssa tuskailevien suomalaisten tarpeeseen kokoontua yhteen etenkin näin joulun alla.

– Vuosi on ollut rankka kaikille, ja tuntuu kohtuuttomalta että ihmisiä joudutaan pitämään etäällä toisistaan joulunakin. Halusimme tarjota lohtua tähän. Joulu on muutenkin aika joka herkistää ihmiset ja myös korostaa yksinäisyyttä.

Kauneimmat joululaulut lauletaan Tampereen Messukylän kirkossa keskiviikkona 9.12. kello 18.00 alkaen. Laulujen sanat näkyvät ruudulla ja laulajina kirkossa toimivat seurakunnan kanttorit.

Lähetyksen tekoa helpottavat keväältä saadut kokemukset jumalanpalvelusten striimauksista. Tekniikka on testattu toimivaksi.

– Kalusto on kunnossa, ja tekijätiimi on ihan riemuissaan päästessään tekemään näin merkityksellistä tempausta, Eva Wäljas sanoo.

Lue lisää:

Kauneimmat joululaulut -vihko jaetaan jokaiseen kotiin Tampereella – 48-vuotisen perinteen ei haluta katkeavan koronaan

Lue seuraavaksi