1. yle.fi
  2. Uutiset

Korona kurittaa talviurheilua Lapissa – Rovaniemen maastohiihdon FIS-kilpailu on peruttu

Ensin peruttiin maastohiihdon Skandinavia Cup 12.-13.12. ja nyt samalle viikonlopulle suunniteltu FIS-kilpailu.

pohjoismaiset hiihtolajit
Anne Kyllönen (vas.), Iivo Niskanen ja Kerttu Niskanen hiihtokuvauksessa Suomen maastohiihtomaajoukkueen mediatapaamisessa Sotkamon Vuokatissa 20. lokakuuta
Osa Suomen maajoukkueen maastohiihtäjistä olisi voinut osallistua FIS-kilpailuun Rovaniemellä.Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Ounasvaaran Hiihtoseura perui maastohiihdon Skandinavia Cupin osakilpailun muutama päivä sitten, kun Norjan ja Ruotsin joukkueet jäivät pois kisoista. Kilpailut olisivat olleet 12.-13. joulukuuta.

Tapahtuman tilalle suunniteltiin samoille päiville FIS-kilpailua, mutta sekin jouduttiin perumaan, kun Lapin aluehallintovirasto kertoi uusista kokoontumisrajoituksista. Avi ohjeisti, että kokoontumisrajoitus koskee 7.12. alkaen Lapin sairaanhoitopiirissä yli 50 henkilön tapahtumia.

– Siinä ei tarvitse enää miettiä, sillä noudatamme avin ohjeita ja FIS-tasoisia kilpailuja ei 12.-13.12. voi Rovaniemellä järjestää, toteaa kisojen puuhamies Eero Hietanen Ounasvaaran Hiihtoseurasta.

Ounasvaaran Hiihtoseurasta todetaan, että kisoihin olisi osallistunut runsaasti hiihtäjiä, sillä eri puolilla Lappia harjoittelee tällä hetkellä runsaasti maajoukkuehiihtäjiä eri maista. Suomen maastohiihdon A-maajoukkue saapuu ensi viikolla leirille Rovaniemelle ja päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan osa maajoukkuehiihtäjistä olisi myös voinut osallistua FIS-kilpailuun.

Lue seuraavaksi