Hyppää sisältöön

Hornetit ja Hawkit jyrisevät taivaalla, kun Ilmavoimat tekee tänään ylilentoja useilla paikkakunnilla – katso, missä ja mihin kellonaikaan

Lentojen toteutumisella on säävaraus.

Ilmavoimien Hornet F18-hävittäjä nousi ilmaan Pirkkalan lentokentällä helmikuussa 2020. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Ilmavoimat tekee tänään itsenäisyyspäivänä ylilentoja useilla paikkakunnilla. Ylilennot toteutetaan Hornet-hävittäjillä ja Hawk-suihkuharjoituskoneilla, Ilmavoimat kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Ilmavoimat lentää ylilennon neljällä Hornet-hävittäjällä Helsingin Hietaniemen hautausmaalle kello 10.04. Hornetit jyrisevät myös Tampereen Kalevankankaan hautausmaalle kello 10.42.

Hietaniemen ylilento toteutetaan noin suunnasta länsiluoteesta kohti itäkaakkoa. Kalevankankaan ylilennon lähestymissuunta on noin lännestä tai Keskustorin päältä.

Lisäksi Ilmavoimat tekee ylilennon kahdella Hawk-suihkuharjoituskoneella Porin sankarihautausmaalle kello 11.15. Jyväskylän sankarihautausmaalle ylilento tehdään kello 11.35–11.40. Porin ylilennon suunta on idästä länteen ja Jyväskylän ylilento tapahtuu suunnasta lounaasta koilliseen.

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 tekee ylilennon yhdellä Hornetilla Kuopion Sankaripuiston Haavoittunut sotilas -muistomerkin ylitse kello 9. Ylilennon lähestymissuunta on etelästä Savonkadun suuntaisesti.

Lentojen toteutumisella on säävaraus. Sää voi vaikuttaa myös mahdollisesti lähestymissuuntiin, Ilmavoimat huomauttaa.

Ilmavoimat muistuttaa, että epidemiatilanteen vuoksi yleisön noudatettava koronarajoituksia myös tultaessa katsomaan ylilentoja.

Muokkaus 6.12. klo 7.40: Jutusta poistettu virheellinen grafiikka.

.
.