1. yle.fi
  2. Uutiset

Mielenosoitus yltyi mellakointiin Pariisissa – Video

Ranskan uutta turvallisuuslain kohtaa kritisoineet mielenosoittajat ovat tuhonneet paikkoja ja sytyttäneet autoja tuleen.

Levottomuudet ja mellakat
Kuvassa on palava henkilöauto, josta lähtee paljon savua.
Pariisissa osoitettiin mieltä poliisiväkivaltaa ja hallituksen ajamaa turvallisuuslakia vastaan. Mielenilmauksessa puhkesi mellakointia ja mielenosoittajat ja poliisit ottivat yhteen Pariisin kaduilla.

Pariisissa tuhannet ihmiset ovat marssineet poliisiväkivaltaa ja hallituksen suunnittelemaa turvallisuuslakia vastaan.

Toista viikonloppua jatkuneet marssit leimahtivat väkivaltaisiksi. Mielenosoittajat sytyttivät autoja palamaan ja tuhosivat liikkeitä Pariisin 20. kaupunginosassa sijaitsevalla kadulla.

Mellakkapoliisi ja protestoijat ottivat myös yhteen. Poliiseja heiteltiin esineillä ja poliisit puolestaan käyttivät kyynelkaasua.

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin kirjoitti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että 22 ihmistä on otettu kiinni.

Mielenosoittajat osoittavat mieltään uutta turvallisuuslain kohtaa vastaan, joka kieltäisi kuvien levittämisen poliiseista.

Ranskan hallitus on ajanut lakia, joka rajoittaisi virantoimituksessa olevista poliiseista otettujen kuvien julkaisemista. Hallitseva puolue on sanonut, että kiistelty lainkohta kirjoitetaan uusiksi.

Myös viime viikolla mielensoitukset äityivät väkivaltaisiksi yhteenotoiksi, joissa loukkaantui kymmeniä ihmisiä.

Aiheesta aiemmin:

Ranskan hallitus vetää takaisin poliisien kuvaamista rajoittavan lain – esitys johti laajoihin vastalauseisiin 30.11.2020

Neljä poliisia sai rikossyytteet Ranskassa liittyen mustan musiikkituottajan pahoinpitelyyn 30.11.2020

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Pariisissa – kymmenettuhannet kerääntyivät vastustamaan poliisin kuvaamista koskevaa lakia 28.11.2020

Poliisit hakkasivat mustan musiikkituottajan studiossa Pariisissa – pahoinpitely taltioitui valvontakameralle 27.11.2020

Poliisin otteet kovenevat, Ranska rajoittaa poliisien kuvaamista – Samalla maa joutuu ampumaan alas englanninkielisen median vääriä väitteitä 24.11.2020

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi