1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Essoten alueella todettiin viikonloppuna 21 uutta koronatartuntaa – tartunnoista 15 Pieksämäellä

Pieksämäellä on nyt paljon tartuntoja, joiden alkuperää ei pystytä selvittämään.

koronavirus
Miehellä kasvomaski, jossa on pieniä viiksien kuvia.
Viranomaisten mukaan tilanne Pieksämäellä on huolestuttava ja koronaturvatoimia, kuten hyvää käsihygieniaa on erityisen tärkeää noudattaa.YLE

Essoten alueella todettiin viikonlopun aikana 21 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista 15 oli Pieksämäellä, 4 Mikkelissä ja 2 Juvalla. Terveysviranomaiset pitävät nyt erityisesti Pieksämäen tilannetta huolestuttavana, koska kapungissa on paljon tartuntoja, joiden alkuperää ei pystytä selvittämään.

– Pieksämäellä on nyt syytä olla erityisen tarkkana. Muistetaan pestä kädet usein, pidetään turvavälit ja käytetään kasvomaskia kodin ulkopuolella. Testeihin on syytä hakeutua välittömästi, jos tulee pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta, muistuttaa Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Pieksämäen terveyskeskuksen osasto- ja kotisairaalayksikössä on vierailurajoitus. Potilaiden luona saa toistaiseksi vierailla vain perustelluista syistä.

Myös kiirevastaanotolle ja päivystykseen on syytä saapua yksin, ellei esimerkiksi lapsi tai muistisairas välttämättä tarvitse saattajaa.

Lue seuraavaksi