Hyppää sisältöön

Gordon Ramsay teki pikavisiitin Lappiin ja kuvasi joulujakson tv-sarjaansa

Jakso esitetään brittiläisellä ITV-kanavalla 16. joulukuuta.

Gordon Ramsay ei ollut ensimmäistä kertaa kuvaamassa Lapissa. Arkistokuva. Kuva: EPA

Julkkiskokki Gordon Ramsay on käynyt kuvaamassa Lapissa tv-sarjaansa. Ramsayn sarjan tuotantoryhmä vieraili Lapissa marraskuun viimeisellä viikolla, kerrotaan House of Laplandista.

House of Lapland on Lapin kuntien ja korkeakoulujen omistama Lapin markkinointi- ja viestintäyhtiö, jonka osana toimii elokuva- ja tv-tuotantoja auttava Lapin elokuvakomissio. Elokuvakomissio kertoi asiasta maanantaina Twitterissä viitaten Tyla.com-sivuston artikkeliin.

– Kyseessä on sarja, jossa joukkio tekee matkoja eri puolille maailmaa. Matkustusrajoitusten takia he halusivat tehdä erityisen jouluspesiaalin Lapista, mikä on meille oikein mukava uutinen juuri tähän hetkeen, House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen kertoo.

Sarja on nimeltään Gordon, Gino and Fred: Road Trip (siirryt toiseen palveluun). Sitä esittää ITV.

– Heillä oli ripeä tuotantoaikataulu. He kuvasivat marraskuun viimeisellä viikolla ja jakso esitetään Briteissä 16. joulukuuta. Toistaiseksi meillä ei ole tietoa, voiko jakson katsoa netin kautta Suomesta tai tuleeko jakso jossain vaiheessa Suomen levitykseen.

Tarkat kuvauspaikat vielä salaisuus

Tarssanen ei paljasta, missä Ramsayn tuotantoryhmä kuvasi.

– Emme valitettavasti luottamuksellisuussyistä voi vielä vahvistaa, missä kaikkialla sarjaa kuvattiin, Tarssanen toteaa.

Lapin elokuvakomissio auttoi tuotantoyhtiötä esimerkiksi lupa-asioissa.

– He olivat meihin yhteydessä ennen kuvauksia, miten poikkeusoloissa on mahdollista matkustaa Suomeen. He tulivat erityisryhmä-statuksella työmatkalaisina. Kerroimme koronaturvallisuuskäytännöistä ja -ohjeista sekä suosittelimme laajasti kuvauspaikkoja ympäri Lappia, Tarssanen kertoo.

Tuotantoyhtiö valitsi suositelluista paikoista sopivimmat ja oli yhteydessä paikallisiin toimijoihin. Tarssasen mukaan kuvauksiin varattiin aikaa runsas viikko.

Tosi-tv -sarja ei saanut suomalaisten veronmaksajien tukea.

– Tämä ei ole saanut kansallista kannustinta, sillä reality-tyyppiset tuotannot eivät täytä tuen kriteerejä, Tarssanen lisää.

Tarjosi kuohuviiniä ravintolan naisasiakkaille

Ramsay seurueineen illasti Lapin-matkallaan Rovaniemellä marraskuun lopulla. He kävivät vastikään avatussa Gustav-ravintolassa torstaina 26. marraskuuta.

– Meillä oli tietoa, että he saattaisivat tulla käymään. Heillä on tapana käydä kokeilemassa uudempia ravintoloita, Gustavin ravintolapäällikkö Emilia Saukkoriipi sanoo.

Saukkoriipi kertoo, että kokkijulkkis seurueineen söi "melko lailla kaikkea", mitä ravintolalla oli tarjota.

– He tykkäsivät ruuasta ja palvelusta, olivat mielissään.

Illan aikana Ramsay tarjosi osalle ravintolan naisasiasiakkaista kuohuviiniä.

– Se oli sellaista humoristista lirkuttelua. He olivat hyväkäytöksisiä asiakkaita. Ramsay ei ollut sellainen, minkälaisen kuvan hänestä on julkisuudessa saanut.

Ei ensimmäinen kerta Lapissa

Saukkoriipi kertoo, että ravintolassa oltiin hyvillään siitä, että alalle tärkeät herrat kävivät nauttimassa illallista.

– Tämä oli myös meille hieno kokemus. Heitä palveltiin siinä missä muitakin, eli mitään erityispalveluita heille ei ollut.

Seurue viihtyi rovaniemeläisravintolassa muutaman tunnin.

Karkeasta kielenkäytöstään tunnettu tv-persoona on aiemminkin kuvannut Lapissa Gordon Ramsay – pannu kuumana (The F Word) -sarjaa. Tämän sarjan Lappi-jakso esitettiin ensi kerran joulukuussa 2009.

Ramsay kävi Suomessa myös aiemmin tänä vuonna ja vieraili heinäkuussa ainakin Oulussa.

KORJATTU: Ramsay ei tarjonnut kuohuviiniä kaikille ravintolan naisasiakkaille, vaan vain osalle heistä.

Lue myös:

Lappi haluaa haastaa Islannin Hollywoodin kassamagneettien kuvauspaikkana – Lumivarmuus ja lentokentät tärkeimmät valtit