1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Fimlabissa ruuhkaa – peruskoronatestin valmistuminen voi kestää 3–4 päivää

Kanta-Hämeessä menee kohta 500:n koronaan sairastuneen raja rikki.

Koronatestaus
Fimlabin koronanäytteenottopisteen opaste.
Fimlab vastaa koronatutkimuksista viiden sairaanhoitopiirin alueella Suomessa: Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla. Antti Eintola / Yle

Fimlabin laboratoriossa on ruuhkaa koronatestien kanssa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan kaikkia viikonloppuna otettujen perustestien tuloksia ei ole saatu vielä maanantaiaamupäivään mennessä. Fimlabin nettisivujen mukaan koronatestin valmistuminen (siirryt toiseen palveluun) voi kestää 3–4 päivää.

Sunnuntaina maakunnassa todettiin yksi uusi koronatartunta, joka todettiin ulkomailta palattaessa lentokenttätestissä. Tähän maanantaipäivään mennnessä on Kanta-Hämeessä todettu yhteensä 496 COVID-19-tartuntaa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä viisi koronapotilasta, mutta tehohoidossa ei edelleenkään ole yhtään koronaan sairastunutta. Riihimäen sairaalan terveyskeskusvuodeosastolla on hoidossa yksi koronapotilas.

Pääterveysasemalla mahdollinen altistuminen

Hämeenlinnassa Viipurintien pääterveysaseman asiointitiskillä ja aulassa asioi viime maanantaina kello 13 aikaan henkilö, joka myöhemmin todettiin koronapositiiviseksi. Lyhyen aikaa asioinut henkilö käytti maskia. Myös terveysaseman henkilökunta oli suojautunut asianmukaisesti.

Terveysviranomaisten mukaan suoraa altistusta ei arvioida tapahtuneen, mutta mikäli pääterveysaseman yllämainituissa tiloissa on samaan aikaan ollut henkilöitä ilman maskia, tulee heidän tarkkailla vointiaan ja hakeutua arvioon oman terveysasemansa kautta, mikäli pientäkään koronaan sopivaa oiretta ilmaantuu

Lue seuraavaksi