Hyppää sisältöön

Pieksämäelle suositellaan leviämisvaiheen rajoituksia – Essoten alueella todettu 13 tartuntaa

Pieksämäen kaupungin perusturvalautakunta on kutsuttu kokoon kiireellisesti asian tiimoilta iltapäivän aikana.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueelta on löytynyt sunnuntain jälkeen 13 uutta koronapositiivista tulosta.

Mikkelistä ja Hirvensalmelta tartuntoja on löytynyt molemmista kaksi. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Suurin osa, eli yhdeksän tartunnoista on havaittu Pieksämäellä. Essote on suositellut Pieksämäelle leviämisvaiheen rajoitusten käyttöönottoa.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että Pieksämäeltä löytyy koko ajan paljon tartuntoja, ja siksi rajoitusten tiukentamista suositellaan.

Pieksämäen kaupunki tekee toimenpiteiden suhteen itsenäisiä päätöksiä lähiaikoina.

– Perusturvalautakunta on nyt kiireellisenä kutsuttu koolle kello 15. Tämähän on meillä tartuntatautilain mukainen viranomainen, joka voi asettaa rajoituksia. Esityksenä on, että jos jotakin järjestetään, niin maksimissaan 10 henkilön kokoontumiset sallitaan. Pääsääntöisesti kaikki kokoontumiset olisi suotava viikoksi keskeyttää, Pieksämäen kaupunginjohtaja Ulla Nykänen kommentoi asiaa alustavasti.

Täsmennys juttuun 7.12.2020 kello 12:39 Essoten alueelta on löytynyt sunnuntain jälkeen 13 uutta koronatartuntaa.