1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nuorisosäätiö

Verottaja hakee Nuorisosäätiötä konkurssiin

Verohallinnolla on saatavia Nuorisosäätiöltä kaikkiaan 2,5 miljoonaa euroa. 

Nuorisosäätiö
Nuorisosäätiön logo ovessa Helsingissä.
Nuorisosäätiöllä on runsaat 4 000 vuokralaista. Jussi Nukari / Lehtikuva

Verohallinto hakee Nuorisosäätiötä konkurssiin. Verottajan hakemuksen mukaan sen saatavat säätiöltä ovat viivästysseuraamuksineen yli 2,5 miljoonaa euroa. Verohallinto jätti konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen sen jälkeen, kun oikeus viime viikolla määräsi Nuorisosäätiön yrityssaneerausmenettelyn lakkaamaan.

Oikeus katsoi, että säätiö on maksukyvytön eikä saneerausohjelmaehdotus poista sitä. Lisäksi säätiön aiempaan johtoon kohdistuva rikostutkinta on este menettelyn jatkumiselle, oikeus sanoi. Nuorisosäätiön hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jari Laine sanoi torstaina, että säätiö valittaa saneerauspäätöksestä hovioikeuteen.

Säätiön talousepäselvyyksistä on käynnissä yksi Suomen suurimmista talousrikostutkinnoista. Keskustataustaisen Nuorisosäätiön nykyjohdon mukaan entinen johto sai aikaan yli 40 miljoonan tappiot ja lähes tuhosi säätiön.

Nuorisosäätiön vuokra-asunnoissa on noin 4 200 asukasta.

Säätiön entistä puheenjohtajaa Perttu Nousiaista ja entistä toimitusjohtajaa Aki Haaroa on epäilty esimerkiksi törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Asian rikostutkinta on kesken.

Lue myös:

Valtion mitta tuli Nuorisosäätiön kanssa täyteen – miljoonat takaisin valtiolle, ministeri harvinaisesta päätöksestä: "asumisen jatko turvattu"

Lue seuraavaksi