1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Viiden ihmisen epäillään murhanneen miehen moottoripyöräkerhon tiloissa – Helsingin Metsälän paloittelusurman poliisitutkinta valmistui

Poliisin mukaan uhri yritettiin aiemmin tappaa ampumalla. Taustalla on kärjistynyt huumeriita. 

henkirikokset
Poliisitunnus hihamerkkinä.
Poliisi tiedotti, että Helsingin Metsälässä tapahtuneen paloittelusurman tutkinta on saatu valmiiksi. Kuvituskuva.Kristiina Lehto / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan heinäkuun lopulla Helsingin Metsälässä tapahtuneesta paloittelusurmasta. Viiden ihmisen epäillään murhanneen kolmekymppisen miehen MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa.

Poliisin mukaan uhri kutsuttiin kerholle, missä häntä pahoinpideltiin usean ihmisen voimin eri astaloilla ja työkaluilla.

Väkivalta oli pitkäkestoista ja uhri kuoli saamiinsa vammoihin, poliisi kertoo. Teon jälkeen uhrin ruumis pyrittiin poliisin mukaan hävittämään ja tila siivottiin.

Poliisi löysi tekoa seuranneena päivänä ruumiin muun tutkinnan yhteydessä. Poliisin mukaan henkirikoksen taustalla on pitkään jatkunut riita huumeista.

Epäilty rikoksen tekoväline
Epäilty rikoksen tekoväline. Poliisi

– Suoritetun esitutkinnan perusteella epäillään, että teon taustalla oli huumausaineisiin liittyvä, pitkän ajan kuluessa kärjistynyt riita. Asia juonsi juurensa kuluvan vuoden kevääseen, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Mikko Nikkanen.

Murhasta epäillään neljää miestä ja yhtä naista. He ovat yhä vangittuina.

Poliisi: Uhri yritettiin ampua viikkoa ennen murhaa

Poliisi epäilee, että uhri yritettiin tappaa jo aiemmin noin viikkoa ennen murhaa. Miestä yritettiin poliisin mukaan ampua Helsingin Kalasatamassa, mutta luoti ei osunut.

Tapon yrityksestä epäillään kolmea myös murhasta epäiltyä ihmistä. Epäillyn murhan aikaan paikalla olleita epäillään muun muassa törkeästä rikoksesta ilmoittamatta jättämisestä ja hautarauhan rikkomisesta.

– Niiden, joiden ei epäillä osallistuneen varsinaiseen väkivallantekoon, epäillään katselleen ja kuunnelleen tekoa yrittämättä keskeyttää tekoa. Useampien henkilöiden epäillään yhdessä osallistuneen teon jälkien peittelyyn, Nikkanen sanoo tiedotteessa.

Poliisi takavarikoi tapauksen tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin ja erilaisia huumausaineita. Niiden osalta syyteharkintaan siirtyvät rikosnimikkeet ovat törkeä ampuma-aserikos sekä huumausainerikos.

Epäiltyinä eri teoista on yhteensä kolmetoista henkilöä.

Lue lisää:

Tutkinnanjohtaja Metsälän murhasta: "Jäivät kiinni verekseltään" – poliisi teki etsinnän huumeiden vuoksi, mutta löysikin joukon hävittämässä ruumista

Metsälän paloittelusurmasta epäillään yhä 12 henkilöä – tutkijat: äärimmäisen harvinainen tapaus

Lue seuraavaksi