Hyppää sisältöön

Ahti Vielma kanteli Jyväskylän elinkeinojohtajasta oikeusasiamiehelle – ratkaisun aikataulu auki

Ahti Vielma vastustaa Jyväskylän Kirkkopuiston laitaan suunniteltua maanalaista pysäköintihallia.

Kirkkopuiston laitaan on pystytetty parkkihallihankkeesta kertovat kyltit. Kuva: Heli Kaski / Yle

Jyväskylän entinen apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma on kannellut eduskunnan oikeusasiamiehelle Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelinista.

Heinäkuussa tehty kantelu on oikeusasiamiehen toimistossa vireillä.

Kantelu koskee lausuntoja, jotka Sandelin oli esittänyt P-Paraati-pysäköintihallin rakentamista jarruttaneista valituksista viime keväänä.

Kantelussa on viitattu Sandelinin sanomalehti Keskisuomalaiselle antamiin lausuntoihin, jotka ovat kantelijan näkemyksen mukaan loukkaavia, paikkansa pitämättömiä ja virkamiehelle sopimattomia.

Jyväskylän kaupunginhallitus on antanut eduskunnan oikeusasiamiehelle lausunnon Vielman tekemästä kantelusta.

Kaupunginhallituksen mukaan elinkeinojohtaja toimii Jyväskylän Elinkeino ja työllisyys -palvelualueen palvelujohtajana. Palvelualue vastaa osaltaan kaupungin elinkeinopolitiikasta, strategisista kaupunkikehityshankkeista sekä muun ohessa kaupungin elinkeinoyhteistyön hoitamisesta.

Elinkeinojohtaja on kaupunginhallituksen mukaan virassaan osallistunut median välityksellä paikalliseen keskusteluun. Kaupunginhallituksen käsityksen mukaan elinkeinojohtaja on haastattelussa ilmaissut asiat tasapuolisesti ja käyttäytynyt asemansa ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia ei osaa vielä arvioida kantelun ratkaisuaikataulua.

Oikeusasiamiehen kanslia ei myöskään anna julkisuuteen Ahti Vielman tekemää kantelukirjoitusta. Kanslia perustelee ratkaisua julkisuuslailla, jonka mukaan kanteluasiakirjan voi salata ennen ratkaisua, jos sen julkaiseminen voisi esimerkiksi haitata asian selvittämistä.

Lue lisää: